27 d’agost del 2010

Anada del lluert i els timbalers a la Llar d'infants "Els Eixerits", 5 de juliol de 2010

El passat 5 de juliol de 2010 al matí, un grup dels timbalers i timbaleres més petits junt amb el Lluert van anar a la Llar d'infants "Els Eixerits".

Aquesta activitat està inclosa dins un projecte educatiu més ampli i ambiciós que es durà a terme a la Llar d'Infants "Els Eixerits", on l'eix central és el Lluert.

El Lluert és l'element festiu més nou i clau de la Festa Major de Castellvell del Camp, des que va sortir per primera vegada l'any 2009 ja ha passat a formar part de la Festa i cada vegada més tant la canalla com la resta del poble el coneix i l'estima. A més a més, el fet que es tracti d'un animal real propi de les nostres contrades, d'un animal protegit, en perill d'extinció fa que sigui un element molt fàcil de treballar a la Llar, ja que els permet propiciar el coneixements i l'estimació pels elements de la cultura popular i tradicional del poble, alhora que poden potenciar l'estimulació sensorial, el coneixement i l'experiementació.

D'aquesta manera cada any a començaments de juliol el Lluert anirà a la Llar per tal de "mullar" i ballar amb tots els nens i nenes i donar pas d'aquesta manera a les activitats d'estiu.

Per a tots nosaltres l'experiència va estar molt bè. Nens i nenes s'ho van passar molt bè van jugar amb el Lluert, es va posar sota, damunt de la cua, van tirar aigua....  També van poder tocar els timbals i experimentar amb ells, en fi va ser molt bonic i a tothom li va agradar...

Us deixem amb unes imatges d'aquesta activitat.



NOTA: El grup de Timbalers volem agrair a l'equip de la Llar, la gentilessa i amabilitat com ens van tractar i l'esmorzar "tant eixerit" que ens van preparar. Tambè agrair a la Zoila Pintado, Carme Jordàn i molt especialment a la Coia Dols  de l'Àrea Educativa del Grup SAGESSA per a contribuir a tirar endavant aquest Projecte.

Post núm 23 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com