7 d’octubre del 2010

Diumenge 10 d'octubre de 2010 "2a Trobada de cuques de Catalunya a Perafort"

Segons la tradició la bèstia associada a sant Jordi és el Drac,  l’associada a santa Marta és la Tarasca i  l’animal diabòlic associat a santa Margarida és una Cucafera. El nom de Cucafera, tot i que s’ha utilitzat per a designar un tipus d’animal tipus tortuga de coll llarg, és un sinònim de qualsevol bèstia fera, d’animal monstruós que tingui una bona panxa i una bona boca amb què poder devorar a Margarida.  Tot i que a  Catalunya podem trobar representacions d'aquests tres elements, a València durant les celebracions de la festivitat del Corpus,  s'en poden veure una colla.

Doncs be, el proper diumenge 10 d'octubre, a les 10 del mati és durà a terme a Perafort la Trobada de Cuques 2010 on podreu veure algunes de les cuques que hi ha a Catalunya. Les colles convidades son:

* Cucafera de Tarragona (Tarragonès)
* Sexot de San Cugat Sesgarrigues (Alt Penedès)
* Cuca de Castellbisbal (Vallès Occidental)
* Cuca Llarga de Cervera (Segarra)
* Zeuzera Pyrina de El Morell (Tarragonès)
* Cuca Japonesa de Terrassa (Vallès Occidental)
* Cuca del Pi de Puigpelat (Alt Camp)
* Llumeneta de Perafort (Tarragonès)

L'activitat ha estat organitzada pel Centre Joventut de Perafort "La Llumeneta" amb el suport de l'Ajuntament de la vila, l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, la Generalitat de Catalunya-CPCPTC i diverses empreses comercials.

Programa
  • A les 10 del matí, davant de la guarderia Mar Blau, a l'avinguda de Catalunya, de Perafort. 2a TROBADA DE CUQUES DE CATALUNYA. Rebuda de les colles.
  • A les 11 del matí, a l'avinguda de Catalunya, davant la guarderia Mar Blau PLANTADA DE CUQUES .
  • A les 12 del migdia, a l'avinguda de Catalunya.REUNIÓ de caps de colla.
  • A 2/4 d'1 del migdia, des de l'avinguda de Catalunya i pels carrers del poble. CERCAVILA de la 2a Trobada de Cuques amb totes les figures participants.
  • A les 2 del migdia. DINAR de les colles, parlaments i fi de festa de la 2a Trobada Nacional de Cuques.