9 d’octubre del 2010

El 9 d'octubre de 2010 John Lennon hagués fet 70 anys

El 9 d'octubre de 1940, a Liverpool, Angleterra va nèixer  John Winston Ono Lennon, més conegut com John Lennon, i hagués fet avui 9 d'octubre 70 anys. John Lennon va ser un músic brillant en molts estils tot i que els més coneguts van ser el pop i el rock. L'any 1957 junt amb Paul McCartney, George Harrison i altres cantants va fundar  la banda The Quarrymen . L'any 1960 aquesta banda va pasar a ser The Beatles, junt amb Paul McCartney, Ringo Starr i George Harrison.

Junt a Paul McCartney va formar una de les associacions de compositors més influents i va escriure algunes de les músiques més boniques i populars de la història del rock and roll.

Amb motiu d'aquesta celebració Youtube ha tunejat el seu logo

La canço Imagine és sens dubte una de les més reproduïdes arreru del món. Precissament Imagine ha estat escollida per Google per a fer el seu Doodle d'homenatge a John Lennon. Amb aquest tema de fons, van sorgint uns dibuixos en negre sobre un fons blanc d'on van apareixen les lletres de Google, per acabar amb el logo complert amb el famós autoretrat de John Lennon.


L'any 1970 es van disoldre definitivament els Beatles i cadascun dels seus membres va continuar la seva carrera en solitari.  I John Lennon juntament amb la seva dona Yoko Ono va iniciar un seguit d'activitats a favor de la Pau així  l'any 1971 es va traslladar a Nova York on la seva critica i repulsa a la Guerra de Vietnam li va comportar molts problemes amb l'administració del aleshores president d'Estats Units Richard Nixon.  El 9 d'octubre de 1975 neix Sean Lennon, el fill de John Lennon i Yoko Ono i el cantant decideix dedicar-se a la criança del seu fill. Fins que l'any 1980 reempren de nou la seva carrera musical. De manera que l'any 1980 John Lennon publica el seu àlbum "Double Fantasy". És tracta d'un àlbum d'estudi i representa dissortadament el darrer treball de John Lennon ja que tres setmanes desprès va ser assassinat. Va ser un exemplar de Double Fantasy on John Lennon va signar el seu darrer autògraf.

Va ser el 8 de desembre de 1980 que John Lennon i Yoko Ono van sortir de casa seva, l'edifici Dakota a Nova York  atès que tenien un seguit de compromisos laborals. Mentre anaven cap el cotxe un gran nombre de fans es va acostar a la parella per tal que John Lennon els hi signès un autògraf, entre aquelles persones hi havia un tal Marc David Chapman. En Chapman li va donar un exemplar de Double Fantasy on John Lennon hi va posar la seva signatura. Aquell mateix dia a la nit sobre les 10:50 quant en John i Yoko tornaven cap a casa seva Chapman va disparar quatre bales per la espatlla a John Lennon. John va morir a resultats d'aquests trets tenia 40 anys.

Aquest darrer disc signat per John Lennon va ser subhastat l'any 2003 i va arribar a la xifra de 525,000 dòlars (uns 385.000 euros) i es va convertir, de moment en el disc més car de l'història.

Dins l'àlbum Double Fantasy hi trobem la cançó "Beautiful Boy" dedicada al seu fill Sean. Nosaltres, amb el permís d'en John Lennon i en el seu honor, la volem dedicar a tots els nostres petits timbalers i timbaleres, ells si que son "beautifuls".


Feliç aniversari John Lennon on sigui que estiguis!!



Post núm 46 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com

1 comentari:

Anònim ha dit...

Felicitats Núria per recordar Lenon i fer-nos aquest regal dels nostres fills. Emocionant!