21 d’octubre del 2011

It`s a Small world

Si heu anat al Disneyland Paris o al Parc Disney d'Orlando de ben segur que una de les atraccions que més us deu haver agradat a vosaltres i a la vostra canalla és sens dubte "It's a Small world", un espai molt bonic que recrea tot el món per mig d'unes nines articulades en moviment.  La dissenyadora d'aquesta atracció és Mary Blair, i avui Google li dedica el seu doddle, ja que la Mary si encara fos viva haguès fet 100 anys.

 
La Mary Blair [21/10/1911-26/7/1978]es una artista que darrerament està sent reivindicada com una influència molt evident dins els camps de la il·lustració i el disseny actual.

Va estar molt vinculada al mon de Disney treballant  com a directora artística i pintora d'escenaris. Les il:lustracíons de "la Ventafocs" ( la imatge que veiem en el Doodle),  o de Alícia en el país de les meravelles"  o "Peter Pan" entre molts altres en son un bon exemple. Va ser desprès d'haver fet Peter Pan, l'any 1953, quan va deixar els estudis Disney.

Deu anys desprès hi va torrnar per a dissenyar l'atracció  “It’s a Small World”, d'aquesta manera  va iniciar una nova etapa de treballs murals a gran escala.
La Mary va morir als 67 anys víctima d'una hemorragia cerebral.

El seu estil planer, de colors vius i intensos i figures molt conceptuals s'allunyava tant de l'estil realista de Disney  com de les tendenciesde l'art contemporàni de l'época.





Post núm 138 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com