12 de juny del 2011

Imatges de l'alliberament de les tortugues a Riudecanyes. 5 de juny de 2011

Dins les activitats del Medi Ambient de la Festa del Lluert, hi va haver una xerrada sobre tortugues a càrrec d'en Màrius Domingo, agent forestal.

En acabar la xerrada un grup dels assistent va anar a acompanyar als agents forestals que havíen de procedir a l'alliberament de les tortugues. Per les característiques l'alliberament es va fer al pantà de Riudecanyes

Us deixem tot seguit amb unes imatges d'aquesta activitat.



 Post núm 122 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com

Imatges de l'activitat de contacontes de la Festa del Lluert

Imatges de l'activitat de Conta contes de la llegenda del Lluert. Podeu veure a l'Almudena envoltada de canalla i no tan canalla, escoltant la història de la Llegenda del Lluert. Un bonic conte per a celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient, que té lloc arreu del món el 5 de juny.

Aquesta activitat es va realitzar gràcies al suport de la Penya Barcelonista de Castellvell del Camp.



Post núm 121 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com

El vídeo de la Llegenda del Lluert

El dies 4 i 5 de juny va tenir lloc a Castellvell del Camp la Festa del Lluert. Us deixem sota el vídeo de la representació de la Llegenda del Lluert. Es tracta d'una gravació en directe i amb el so ambient tal i com es va viure per tots els assistents.

L'objectiu de tots els que hi vam participar era el de fer passar una estona divertida a tothom i sembla que es va aconseguir. Per als que ho vau veure en directe i per els que ho veureu per primera vegada,  esperem us agradi.



Festa del Lluert, Castellvell del Camp 4 i 5 de juny de 2011 from timbalers on Vimeo.

Post núm 120 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com

7 de juny del 2011

Agraïment per a tothom, gràcies per fer una gran Festa del Lluert!!!

Moltes gràcies a tots i totes. Als que van venir a gaudir de la Festa, als que van fer la Festa, a la gent de Drac de Reus, als Caps grossos de l'escola Santa Anna, als portadors del gegants de Castellvell, als diables Banyuts de Castellvell, a la gent de la Papallona De Sant Pere de Terrassa, a l'Almudena que ens va explicar el conte, al Màrius Domingo i als agents forestals que van participar en l'alliberament de la tortuga, i com no a l'Isaac Morera, a l'Assumpció Pellicer, la Mariona Castells, el Xavi Pla, la Susagna Navó i l'Aleix Cort, la Magda Mestres, les dones de l'Associació de Dones Santa Anna, a la Penya Barcelonista Castellvell, a la Iria Cebral, a la Eva Fraga i al Titus Prats, a l'Aurora i a la Sónia de l'Ajuntament, a l'Ajuntament de Castellvell del Camp, a la Mariona Quadrada, a l'escola Santa Anna i a la Llar d'Infants Els eixerits i a tots els participants al Taller d'escriptura, Taller d'interpretació i Taller de vestuari reciclat, i com no a tots els timbalers i timbaleres.

Va per a tothom aquest agraïment!!

Esperem que no ens haguem deixat a ningú.



Post núm 119 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com

6 de juny del 2011

Un postre dolç i molt bo, les cues de lluert

La Mariona Quadrada, amb motiu de la "Festa del Lluert" ens ha fet un postre molt dolç. Es tracta d'unes galetes molt bones que s'anomenen "cues de lluert". De moment la producció ha estat molt poca i n'hem fet una distribució entre les persones que han participat en la representació de la "llegenda del Lluert". 

Per a la edició de l'any que ve, esperem tenir-ho més avançat. De totes maneres us deixem amb la recepta de les galetes per si les voleu provar i en voleu fer arribar els vostres comentaris. Moltes gràcies Mariona.

Bon profit!!



Les cues de lluert
Ingredients:
125 cc d’oli, 125 cc de moscatell, 60 cc d’anís, 60 cc d’aigua, 100 g de sucre, colorant alimentari verd, blau i groc i 550 g de farina, (una mica més de farina a banda per la taula i les mans).
Preparació: Barregeu tot els líquids i bateu-los fort fins que estiguin lligats. Afegiu-hi el sucre i la farina i pasteu-ho amb les mans fins a obtenir una bola llisa. Aplaneu-la una mica amb les mans i afegiu-hi 10 gotes de cada colorant, escampant-los de forma irregular. Espereu 10 minuts i torneu a pastar. Agafeu boles de pasta i estireu-les en forma de cordó. Talleu-los a bastonets i col•loqueu-los a la plàtera del forn damunt d’un paper antiadherent. Amb unes estisores feu els crestalls del lluert. Coeu-les a 180º, entre 25 i 30 minuts. Traieu-les quan algunes comencin a rossejar. Deixeu-les refredar i a menjar.


Post núm 118 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com

1 de juny del 2011

La Llegenda del Lluert i la cançó del Lluert

La festa del Lluert cada vegada està més aprop. Portem tots plegats molt de temps treballant per la Festa, els tallers per a la Festa, la feina que s'ha fet a l'escola o a la llar, la feta des de l'associació de dones Santa Anna, tots els participants als tallers....molta gent implicada en aquest projecte.

Amb l'inici de l'exposició dilluns 30 de maig es va donar pas al primer dels actes programats dins la setmana de la Festa del Lluert i que culminaran dissabte 4 de juny amb la representació de la Llegenda del Lluert i diumenge 5 de juny amb el contecontes, la cercavila i l'alliberament.

Us deixem tot seguit amb la Llegenda del Lluert, el relat que ha sortit fruit de la feina feta en el Taller d'escriptura a càrrec de l'Aleix Cort.



Tot seguit us deixem amb la partitura del Lluert, Aquesta composició ha estat feta per la Eva Fraga, mestre de la llar d'infants.L'altre música important en el Lluert és el "Fardatxo". El Fardatxo és la composició pròpia del Lluert feta pel Titus Prats. La canço del Lluert i la del Fardatxo formen part de la "banda sonora" de la representació de la llegenda del Lluert.





Post núm 117* timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com

Visiteu l'exposició del Lluert a Cal Baranxó

Ja podeu visitar l'exposició del Lluert a Cal Baranxó. A l'exposició hi podeu trobar:

1.- L'espai de l'Escola Santa Anna, amb una mostra dels treballs que han fet els nens i nenes de l'escola. Així la canalla d'Educació infantil ha fet un Lluert amb pasta de caneló pintada, els de 1r de cicle inicial unes titelles de Lluert amb uns peus de fang decorats. Els de 2n de cicle inicial, uns lluerts més grans de paper. Els de cicle mitjà uns lluerts de fang. Els de han fet uns excelents escacs gegants. Per últim els de 6è han fet els cartells de la festa.

2.- L'espai de la Llar d'Infants els Eixerits amb uns lluerts pintats per ells, unes titelles del Lluert,  la partitura amb la canço del Lluert que va fer la Eva Fraga i moltes fotos i altres imatges fent aquests treballs. També hi trobareu un Lluert fet dins l'espai dels Minuts Menuts.

3.- El racó de la Magda Mestres, qui va rebre l'encàrrec de fer el cartell de la Festa del Lluert i on podreu veure els dibuixos de prova i els dos quadres que han servit de base per a fer el definitiu Cartell de la Festa.

4.-El Lluert que ha fet el grup de Patchwork de l'associació de dones Santa Anna.

5.-L'espai dels Timbalers. Un panell amb imatges de la Construcció del Lluert així com la primera maqueta que,  en Manel LLaurador el constructor del Lluert va fer,  també hi podreu veure 3 dels estris de pirotècnia

6.-  El panell de Tallers per a la festa, amb informació sobre els tallers i imatges dels mateixos. Els tallers han estat el Taller d'escriptura, el Taller de vestuari reciclat i el Taller d'interpretació de la llegenda del Lluert. També hi trobareu el vestuari de la llegenda que ha estat elaborat pel grup de costura de l'associació de dones Santa Anna.

7.- I com no podia ser menys el lluert.  El trobareu presidint l'exposició a l'entrada.

Ah!! I si hi aneu no us oblideu de deixar la vostra signatura, al Lluert li agradarà molt. Us deixem tot seguit amb unes imatges de l'exposició.



Post núm 116* timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com