29 de maig del 2013

Jornada Germinem, dissabte 1 de juny a la Plaça Evarist Fàbregas (Centre Comercial el Pallol) de Reus

Competir és un luxe que només es pot permetre l'1%

L'objectiu principal d'aquesta Jornada és la promoció entre la ciutadania del que es coneix com a economia social i solidària.

D'un temps ençà, l'economia ha passat de ser aquella eina que utilitzàvem per adquirir béns i serveis, a ser una eina en mans de l'especulació i dels bancs, que han acabat provocant la crisi del sistema econòmic capitalista que patim avui en dia. Amb el pas de la història i l'expansió dels sistema capitalista, aquesta economia s'ha dividit en dos; l'economia real és amb la que continuem adquirint els béns i serveis que necessitem dia a dia per a poder viure i l'economia financera, que no veiem al dia a dia però governa les nostres vides.

El que pretén l'economia social, és fugir del circuit de l'economia financera:

  • No cotitza a borsa, 
  • les empreses que en formen part no són grans multinacionals en mans de consells d'administració, per a qui les persones que hi treballen no són més que números en una llista, 
  • tampoc són empreses capaces de tancar aquí i demà obrir allà on el cost sigui menor.
Aquest "nou" tipus d'economia és propera, les seves empreses es gestionen mitjançant assemblees, on totes les persones que en són sòcies hi tenen dret a veu i a vot. Ningú mana més que un altre i el benefici es reparteix entre les persones que el produeixen.


Per això va néixer el Fons social Germinem i, també per això, hem volgut organitzar una Jornada que informi la ciutadania que la societat té alternatives per tirar endavant, encara que no surtin als diaris i les televisions.

No us perdeu aquesta jornada, promet ser molt interessant. Si cliqueu en el codi QR podreu accedir al programa de la Jornada.

Post núm 228 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com