31 de juliol del 2013

Festa Major de Castellvell del Camp 2013

El dia 26 de juliol de 2013 els gegants, els timbalers, el lluert i els alumnes de l'ESMUTCAS van participar en la cercavila d'inici de Festa Major. Els actes és van desenvolupar en dos parts una primera musical i de bestiari tradicional amb la participació del lluert i els timbalers, on també és van afegir els timbalers que fan l'activitat a l'escola Santa Anna. Feia molt de goig veure tants timbals actuant. Com sempre el lluert va mullar a tots els que es van posar a seu davant.

En arribar a la plaça tant lluert com gegants van participar i ballar al só dels flabiols de l'ESMUTCAS dirigits per a Irina Isern i de les gralles de l'ESMUTCAS que sota la direcció de la Tat Torruella van estar acompanyades de  l'Oriol i la Gina Mestre. La darrera cançó que van tocar, "la presó del rei de França" va aixecar a la plaça.

Amb un "subidón" considerable va comença l'actuació del grup de batucada de l'ESMUTCAS que va tocar tres cançons sota el comandament del Roger Domínguez. Les cancçons van ser "Barantxó", "Matador" i "Olodrum". Va ser una actuació molt xula.

La música va donar pas al foc, primer al foc del lluert i després al foc dels lluertons. Dels lluertons hi van haver els que havíen fet el taller de festa Major i els lluertons de la colla del lluert. Tots nous i vells sota la supervisió de Jordi Vilella el seu cap de colla, ho van fe molt bé, tot i que no van poder acabar l'actuació atès que els diables van envaïr la plaça i els petits lluertons van haver de marxar. Va ser una pena atès que hores d'ara encara no sabem perqué ho van fer,tot i que la situació va ser una mica perillosa atès que mentre l'actuació dels lluertons va adreçada a un públic familiar i per tant el foc està molt controlat els diables van entrar "a saco" i sense tenir en compte les mesures de seguretat que hi ha d'haver en un acte de foc.

Us deixem tot seguit amb un petit tastes fotogràfic i de vídeo de tot els que hem comentat.