27 de febrer del 2017

4t concurs de contes del lluert, ja tenim la història guanyadora!!!

Tal i com s'explicitava en les bases del 4t Concurs de contes del lluert, divendres 24 de febrer, es va fer públic el veredicte del jurat. 

Eren les 20:30 hores i Cal Baranxó estava ple dels nens i nenes que havien participat en aquest quart concurs de contes del lluert. Hi havia molta expectació per saber que havia decidit el jurat.

El jurat d'aquesta quarta edició ha estat com ja hem informat en un altre post :
  • Josefina Monnè qui va ser la presidenta del jurat,
  • Magda Mariné i
  • Carolina Manzano, 
La secretària del jurat ha estat Núria Sardà, vocal de la Junta de l'Associació de Timbals i Bestiari de Castellvell del Camp, amb veu però sense vot.

Desprès de donar la benvinguda als assistents la Carolina Manzano ha procedit a fer la lectura de les obres presentades així com dels pseudònims. S'ha fet un agraïment als joves escriptors i escriptores que han presentat les seves històries al concurs, sense ells no hi hauria concurs. S'han presentat un total de 30 històries totes molt boniques. Enguany, juntament amb l'escola vam decidir aprofitar que les Jornades culturals tenien com a tema la cuina catalana, per a que com l'any passat fos la cuina catalana el tema del concurs i així el lluert ha fet de xef, ha fet pastissos, pizzes, ha menjat tomàquets, ha robat cocs, ha fet màgia cuinera, i fins i tot ha anat a Masterchef...vaja que ha cuinat un grapat d'històries delicioses.

El jurat va fer el dinar literari, el dia on el jurat és reuneix per a emetre el veredicte final del concurs, el dissabte  4 de febrer i fruit d'aquesta deliberació el jurat ha decidit atorgar tres premis i tres accèssits a les següents històries de la següent manera:
  • PREMIS
    • Primer premi; al conte "El lladre de cocs" amb el pseudònim Pilota vermella i que l'autora ha estat Berta Montsech Masip.
    • Segon premi al conte "El xef lluert" amb el pseudònim  La cuinacontes i que l'autora ha estat Aina Morell Bernal.
    • Tercer premi al conte "El somni del lluert" amb el pseudònim Raily i que l'autora és Eva Salinas Solé.
  • ACCÈSSITS
    • Primer accèssit al conte "La barretina cuinera" amb el pseudònim Estrella blava i que l'autora és l'Júlia Ortiz Merseburger.
    • Segon accèssit al conte "El concurs de cuina catalana" amb el pseudònim L'home lector i que l'autor és Joan Agustí Romero.
    • Tercer accèssit al conte "Una recepta especial" amb el pseudònim Tití i que l'autora és Berta Ferraté López.
El primer premi serà la història que enguany publicarem per Sant Jordi i que estarà dissenyada i la Eva i la Núria de l'estudi gràfic Debonatinta qui van estar també present a l'acte. Tal i com vam fer l'any passat, el primer, segon i tercer premi tindran un val de 40€ per a comprar llibres, els accèssits tindran cadascun un val de 30€ també per a comprar llibres. Aquests vals els dona la Regidoria de cultura de l'Ajuntament de Castellvell del Camp.
il·lustrada per

Cada guanyador va rebre com a premi un retallable del lluert, el primer de la colecció del Seguici festiu de Castellvell del Camp així com un document que recolleix el perquè s'ha escollit cada història.

Enhorabona a tots els premiats. L'acte de lliurament de premis tindrà lloc per Sant Jordi.