24 de febrer del 2018

Veredicte del Jurat del 5è concurs de contes del Lluert, 23/2/2018

Tal i com s'explicitava en les bases del 5è Concurs de contes del lluert, divendres 23 de febrer, es va fer públic el veredicte del jurat. 

Eren les 20:30 hores i Cal Baranxó estava ple dels nens i nenes que havien participat en aquest cinquèt concurs de contes del lluert. Hi havia molta expectació per saber que havia decidit el jurat.

El jurat d'aquesta cinquena edició ha estat com ja hem informat en un altre post :
  • Rosa Jové qui va ser la presidenta del jurat,
  • Glòria Nicolau i
  • Laura escorihuela, 
La secretària del jurat ha estat Núria Sardà, vocal de la Junta de l'Associació de Timbals i Bestiari de Castellvell del Camp, amb veu però sense vot.

Desprès de donar la benvinguda als assistents és va presentar al jurat i es van imposar les boniques medalles que havia fet la Rosa Jove. Al fnal es van presentar 39 històries totes molt boniques. Enguany, les Jornades culturals tenien com a tema els elements festius i així el lluert ha fet castells, s'ha perdut, ha baixat per tobogans de festa major, ha anat amb gegants... és a dir un barreja d'elements festius, seguici festiu i festa major que han creat unes històries delicioses.

S'ha fet un agraïment als joves escriptors i escriptores que han presentat les seves històries al concurs ja que sense ells no hi hauria concurs.

El jurat va fer el dinar literari, el dia on el jurat és reuneix per a emetre el veredicte final del concurs, el dissabte  18 de febrer. La deliberació va ser molt intensa vam començar a les 16:00 i vam acabar a les 20:30. El debat va ser tant intens, que al final el jurat va acordar donar a més dels 3 premis i els 3 accèssits unes 3 mencions. 

El jurat va anar explicant els motius pels quals els contes tenien algun tipus de premi, de manera que anava creant misteri i captant l'atenció del públic. El veredicte del jurat és:
  • PREMIS
    • Primer premi; al conte "El lluert no sap nedar!!! amb el pseudònim La Floreta i que l'autora ha estat l'Aina Cansado Aguilar.
    • Segon premi al conte "El lluert vol un gos" amb el pseudònim  l'estrella i que l'autora ha estat Laura Tomé Escarra.
    • Tercer premi al conte "El petit lluertó molt tarambana" amb el pseudònim Power05 i que l'autor és Arnau Poves Serra.
  • ACCÈSSITS
    • Primer accèssit al conte "El diari del lluert" amb el pseudònim de Gisela Garcia i que l'autora és la Júlia Segarra Moreno.
    • Segon accèssit al conte "El lladre de gegants" amb el pseudònim La rateta i que l'autor és la Mireia López Garcia
    • Tercer accèssit al conte "Tenim un nou habitant" amb el pseudònim l'espardanyeta i que l'autora ésla Clàudia Tàrraga Bordes
A més hi va haver tres mencions per als contes El lluert viatger amb el pseudònim de Perleta i l'autora és l'Aina oliver Lanero, el conte Lluert tu pots amb el pseudònim El xico loco i l'autor és Nil Garzon Pinyol i el conte El desatre dels nans perduts amb el pseudònim Floreta i l'autora és l'Anna Olesti Romero 

El primer premi serà la història que enguany publicarem per Sant Jordi i que estarà il·lustrada per la Tània Padrell Anglès qui va estar també present a l'acte. Tal i com vam fer l'any passat, el primer, segon i tercer premi tindran un val de 40€ per a comprar llibres, els accèssits tindran cadascun un val de 30€ també per a comprar llibres. Aquests vals els dona la Regidoria de cultura de l'Ajuntament de Castellvell del Camp.

Cada guanyador va rebre com a premi un retallable del lluert, de la col·lecció del Seguici festiu de Castellvell del Camp així com un document que recolleix el perquè s'ha escollit cada història.

Enhorabona a tots els premiats. L'acte de lliurament de premis tindrà lloc per Sant Jordi.