27 de febrer del 2019

Veredicte del Jurat del 6è concurs de contes del Lluert, 22/2/2019

Tal i com s'explicitava en les bases del 6è Concurs de contes del lluert, divendres 22 de febrer, es va fer públic el veredicte del jurat. 

Eren les 20:30 hores i Cal Baranxó estava ple dels nens i nenes que havien participat en aquest cinquèt concurs de contes del lluert. Hi havia molta expectació per saber que havia decidit el jurat.

El jurat d'aquesta sisena edició ha estat com ja hem informat en un altre post :
  • Rosa M. Martí Jové qui va ser la presidenta del jurat,
  • Rosa Pamies i
  • Olga lópez 
La secretària del jurat ha estat Núria Sardà, vocal de la Junta de l'Associació de Timbals i Bestiari de Castellvell del Camp, amb veu però sense vot.

Desprès de donar la benvinguda als assistents és va presentar al jurat i va prendre la paraula la presidenta la Rosa M. Martí. Al fnal es van presentar 40 històries totes molt boniques. Enguany, les Jornades culturals tenien com a tema els talents de les persones i així el lluert ha l'ha buscat per tot arreu, esquiant, sent supercuiner, cuidant avis, viatjant pel món, sent un espia...és a dir, fent i cercant talent i això ha generat unes històries molt talentoses.
S'ha fet un agraïment als joves escriptors i escriptores que han presentat les seves històries al concurs ja que sense ells no hi hauria concurs.

El jurat enguany va fer l'esmorzar literari, el dia on el jurat és reuneix per a emetre el veredicte final del concurs, el dissabte  16 de febrer.  El debat va ser molt interesant, i al final el jurat va acordar donar 3 premis i  3 accèssits.

El jurat va anar explicant els motius pels quals els contes tenien algun tipus de premi, de manera que anava creant misteri i captant l'atenció del públic. El veredicte del jurat és:
  • PREMIS
    • Primer premi; al conte "El lluert va de viatge" amb el pseudònim Putxineli i que l'autor ha estat Sebastiá Pluvinet Pahí.
    • Segon premi al conte "El lluert busca un talent" amb el pseudònim  La inventora de contes i que l'autora ha estat Noa Espinosa Baeta.
    • Tercer premi al conte "El lluert té talent" amb el pseudònim Andrea i que l'autora és Noa Vela Moreno.
  • ACCÈSSITS
    • Primer accèssit al conte "El lluert busca el seu talent" amb el pseudònim de Mariano i que l'autor és la Dídac Maeso mes
    • Segon accèssit al conte "El lluert, el supercuiner" amb el pseudònim Tumaquet.02 i que l'autora és la Caelota Mir Amigo,
    • Tercer accèssit al conte "El lluert troba el seu talent secret" amb el pseudònim The doger i que l'autor és l'Alan Paris Fernàndez
El primer premi serà la història que enguany publicarem per Sant Jordi i que estarà il·lustrada per la Laia Arriols Gisbert qui per motius personals no ens va poder acompanyar a l'acte. Tal i com vam fer l'any passat, el primer, segon i tercer premi tindran un val de 40€ per a comprar llibres, els accèssits tindran cadascun un val de 30€ també per a comprar llibres. Aquests vals els dona la Regidoria de cultura de l'Ajuntament de Castellvell del Camp.

Cada guanyador va rebre un document que recolleix el perquè s'ha escollit cada història. En acabar l'acte jhi va haver un refrigeri.

Enhorabona a tots els premiats. L'acte de lliurament de premis tindrà lloc per Sant Jordi 2019