22 d’abril del 2011

22 d'abril Dia Mundial de la Terra

Avui 22 d'abril, es conmemora arreu del món, el Dia de la Terra, un dia per a reflexionar sobre què hem fet amb el llegat que hem rebut gratuïtament del nostre planeta i quin és el llegat que nosaltres deixarem a les generacions futures.

I avui en aquest dia hem de fer referència a la Carta de la Terra.  La Carta de la Terra és una declaració internacional de principis ètics fonamentals i principis pràctics d’importància duradora, àmpliament compartits per tots els pobles de la Terra. Us deixem tot seguit un fragment d'ella:

“Per continuar avançant hem de reconèixer que, enmig d’una magnífica diversitat de cultures i formes de vida, som una sola família humana i una sola comunitat de la Terra amb un destí comú.
Hem d’unir-nos per crear una societat global sostenible basada en el respecte a la natura, els drets humans universals, la justícia econòmica i la cultura de la pau.
Amb aquest objectiu, és imperatiu que nosaltres, els pobles de la terra, declarem la nostra responsabilitat els uns vers els altres, vers la gran comunitat de vida i vers les generacions futures....”


Com en altres ocasions Google ha fet un doodle conmemoratiu del Dia de la Terra, una animació amb les lletres de Google, llàstima que només ha estat "operatiu" de les 0:00 hores fins les 24:00 de divendres 22 d'abril.


Post núm 103 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com