Concurs de contes del Lluert

8è concurs de contes del Lluert, Sant Jordi 2021


Des de l’any 2011 l’Associació de timbals i bestiari de Castellvell del Camp publica per Sant Jordi un conte on el protagonista principal és el Lluert.

Com els altres anys hem decidit organitzar un concurs de contes per tal d’escollir la historia de Sant Jordi 2021.

I com sigui que en els contes del lluert les il·lustracions són molt importants, per aquest any comptem amb la Clara Madurell Peropadre, qui ens dibuixarà la història guanyadora.1.- Bases del concurs 2021


És un concurs de contes, escrits en català, dirigit al públic infantil, on el Lluert, ha de ser un dels protagonistes principals de la història.

1. Els contes presentats hauran d’ésser inèdits i no haver estat presentats en cap altre lloc.

2. Les històries han de tenir com a tema principal el Lluert i el coronavirus amb el lema del projecte de l'escola per al curs 2020-2021 que és "aprendre a conviure i conviure per aprendre".

3. Només es pot presentar una sola narració per participant.

4. Les obres es presentaran en fulls blancs, en format DIN A4 i amb una extensió màxima de 2 fulls escrits en ordinador per una sola cara i numerats.

5. Hi poden participar tots el nens i nenes que tinguin de 10 a 11 anys durant el curs escolar 2020-2021.

6. Els contes es poden presentar fins el dia 28 de gener de 2021 a l’Escola Santa Anna o també enviar per correu a:
 • 8è Concurs de contes del lluert
 • Ajuntament de Castellvell del Camp
 • Plaça Catalunya 1
 • 43392 Castellvell del Camp
7. A les obres només hi constarà el títol, i el pseudònim. No hi haurà cap altra dada de l’autor/a. Aniran acompanyades d’un sobre tancat on fora hi constarà el títol de l’obra i el pseudònim de l'autor/a. Dins el sobre hi haurà les següents dades de l’autor/a: pseudònim, nom i cognoms, adreça, telèfon i data de naixement.

8. El primer premi consisteix en un lot de llibres de lectura i la publicació del conte per Sant Jordi 2021. Hi haurà a més a més els premis i accèssits que el jurat consideri oportuns consistents tots en lots de llibres de lectura.

9. El veredicte del jurat es farà públic el dia 26 de febrer de 2021. 

Els premis es lliuraran durant els actes de Sant Jordi 2021.

10. El jurat estarà facultat per resoldre qualsevol incidència no prevista en aquestes bases. El seu veredicte serà inapel·lable.

11. Els treballs presentats no es retornaran i podran formar part de qualsevol dels actes que s’organitzin en relació amb aquest concurs per la diada de Sant Jordi 2021.

12. L’organització es reserva el dret d’alterar les bases. Si això passa, s’anunciarà oportunament.

13. El fet de participar en aquest concurs suposa l’acceptació de les seves bases.

2.- Qui és la Clara Madurell Peropadre?


Hola! Vaig néixer un brillant i alegre juny d'any Olímpic a Reus, en una família molt creativa. Des de ben petita he estat experta en crear i inventar mons fantàstics, i en gastar plastidecors ben ràpid. 

Porto dibuixant tota la vida. Amb el meu avi inventàvem i creàvem mil i un contes, això va fer que anés creixent i desenvolupant la meva visió pròpia del món, amb un punt de vista diferent. 

Vaig seguir creixent i descobrint tot allò que m'envolta, vaig fer Belles Arts i com que no en tenia prou, vaig decidir que volia ser professora i a més, dissenyadora gràfica. 

Actualment combino tot el que m'agrada, la docència i, el disseny i il·lustració. Soc professora al batxillerat artístic d'una escola de Reus, i m'encanta poder ajudar i guiar als meus alumnes perquè no es perdin en aquest món tan boig i caòtic, i aprenguin a treure tot allò que porten a dins. I així fomentar una educació en l'art, l'expressivitat i la creativitat que moltes institucions han oblidat. 

He dibuixat i il·lustrat moltes coses (la Vella Quaresma, els elements festius de Reus, els meus gats, la natura, alguns contes...etc), tot allò que em rodeja i que m'ajuda a créixer. Seguiré endavant i continuaré dibuixant, i us animo a vosaltres a fer-ho! I a somiar ben amunt!.

Als timbalers ens agraden les històries del lluert i ens agrada molt sorprendre cada any amb una història nova, i com venim fent darrerament per Sant Jordi  2021 la història l'escriurà el guanyador o guanyadora del 8è concurs de contes del Lluert. Si t'agrada escriure anima't l'escollida enguany pot ser la teva.

Podeu descarregar el triptic informatiu clicant aquí  

3.- Veredicte del jurat

Cal Baranxó 26/2/2021

4.- Lliurament de premi

Per Sant Jordi 2021

------------------------------------------------------

7è concurs de contes del Lluert, Sant Jordi 2020

Des de l’any 2011 l’Associació de timbals i bestiari de Castellvell del Camp publica per Sant Jordi un conte on el protagonista principal és el Lluert.

Com els altres anys hem decidit organitzar un concurs de contes per tal d’escollir la historia de Sant Jordi 2020.

I com sigui que en els contes del lluert les il·lustracions són molt importants, per aquest any comptem amb la Txus Astilleros Castro, qui ens dibuixarà la història guanyadora.1.- Bases del concurs 2020


És un concurs de contes, escrits en català, dirigit al públic infantil, on el Lluert, ha de ser un dels protagonistes principals de la història.

1. Els contes presentats hauran d’ésser inèdits i no haver estat presentats en cap altre lloc.

2. Les històries han de tenir com a tema principal el que s’està treballant en el projecte d’escola del curs 2019-2020, amb l’eslògan “Aprenem junts” i que fa referencia, entre altres, a idees del Lluert per a millorar Castellvell.

3. Només es pot presentar una sola narració per participant.

4. Les obres es presentaran en fulls blancs, en format DIN A4 i amb una extensió màxima de 2 fulls escrits en ordinador per una sola cara i numerats.

5. Hi poden participar tots el nens i nenes que tinguin de 10 a 11 anys durant el curs escolar 2019-2020.

6. Els contes es poden presentar fins el dia 31 de gener de 2020 a l’Escola Santa Anna o també enviar per correu a:
 • 7è Concurs de contes del lluert
 • Ajuntament de Castellvell del Camp
 • Plaça Catalunya 1
 • 43392 Castellvell del Camp
7. A les obres només hi constarà el títol, i el pseudònim. No hi haurà cap altra dada de l’autor/a. Aniran acompanyades d’un sobre tancat on fora hi constarà el títol de l’obra i el pseudònim de l'autor/a. Dins el sobre hi haurà les següents dades de l’autor/a: pseudònim, nom i cognoms, adreça, telèfon i data de naixement.

8. El primer premi consisteix en un lot de llibres de lectura i la publicació del conte per Sant Jordi 2020. Hi haurà a més a més els premis i accèssits que el jurat consideri oportuns consistents tots en lots de llibres de lectura.

9. El veredicte del jurat es farà públic el dia 21 de febrer de 2020. Els premis es lliuraran durant els actes de Sant Jordi 2020.

10. El jurat estarà facultat per resoldre qualsevol incidència no prevista en aquestes bases. El seu veredicte serà inapel·lable.

11. Els treballs presentats no es retornaran i podran formar part de qualsevol dels actes que s’organitzin en relació amb aquest concurs per la diada de Sant Jordi 2020.

12. L’organització es reserva el dret d’alterar les bases. Si això passa, s’anunciarà oportunament.

13. El fet de participar en aquest concurs suposa l’acceptació de les seves bases.

2.- Qui és la Txus Astilleros?


Mestra d'Educació Primària, actualment, i des de fa més d'una dècada, treballa a una escola petita i familiar de Terrassa com a professora de llengua anglesa i educació artística.

La seva passió, sempre ha estat, des de molt jove, el dibuix. Autodidacta... mai es cansa de dibuixar. Li encanta la natura i comunicar-se amb tot allò relacionat amb l'art.

Mare de dos nens, i ferma defensora de la criança respectuosa (que no permissiva, sempre amb normes i límits amb sentit comú). Creu en l'artteràpia especialitzada en l'educació emocional per ajudar als més menuts a identificar i expressar els seus sentiments.

Aquesta mirada de l’educació basada en els valors i des de la comunicació, la presència, la empatia,... va fer que il.lustrés: La Carlota, no vol ser una princesa. El primer conte d’una col·lecció en valors, que parla sobre la fermesa i l'esforç. Perseverança amb la que la Txus se sent identificada i continuarà lluitant pel seu somni: poder donar vida a altres contes amb els seus dibuixos.

Contes per créixer, per entendre, per sentir, per pensar, per estimar, per gaudir, per viatjar... i per descomptat imaginar!

Als timbalers ens agraden les històries del lluert i ens agrada molt sorprendre cada any amb una història nova, i com venim fent darrerament per Sant Jordi  2020 la història l'escriurà el guanyador o guanyadora del 7è concurs de contes del Lluert.

Si t'agrada escriure anima't l'escollida enguany pot ser la teva.

Podeu descarregar el triptic informatiu clicant aquí  

3.- Veredicte del jurat

Cal Baranxó 21/2/2020

4.- Lliurament de premi

Per Sant Jordi 2020

------------------------------------------------------

6è concurs de contes del Lluert, sant Jordi 2019

Des de l’any 2011 l’Associació de timbals i bestiari de Castellvell del Camp publica per Sant Jordi un conte on el protagonista principal és el Lluert.

Com els altres anys hem decidit organitzar un concurs de contes per tal d’escollir la historia de Sant Jordi 2019.

I com sigui que en els contes del lluert les il·lustracions són molt importants, per aquest any comptem amb la Laia Arriols Gisbert, qui ens dibuixarà la història guanyadora.


1.- Bases del concurs 2019


És un concurs de contes, escrits en català, dirigit al públic infantil, on el Lluert, ha de ser un dels protagonistes principals de la història.

1. Els contes presentats hauran d’ésser inèdits i no haver estat presentats en cap altre lloc.

2. Les històries han de tenir com a tema principal el mateix que el de les Jornades Culturals de l’Escola Santa Anna, que enguany fan referència als talents de les persones.

3. Només es pot presentar una sola narració per participant.

4. Les obres es presentaran en fulls blancs, en format DIN A4 i amb una extensió màxima de 2 fulls escrits en ordinador per una sola cara i numerats.

5. Hi poden participar tots el nens i nenes que tinguin de 10 a 11 anys durant el curs escolar 2018-2019.

6. Els contes es poden presentar fins el dia 30 de gener de 2019 a l’Escola Santa Anna o també enviar per correu a:
 • 6è Concurs de contes del lluert
 • Ajuntament de Castellvell del Camp
 • Plaça Catalunya 1
 • 43392 Castellvell del Camp
7. A les obres només hi constarà el títol, i el pseudònim. No hi haurà cap altra dada de l’autor/a. Aniran acompanyades d’un sobre tancat on fora hi constarà el títol de l’obra i el pseudònim de l'autor/a. Dins el sobre hi haurà les següents dades de l’autor/a: pseudònim, nom i cognoms, adreça, telèfon i data de naixement.

8. El primer premi consisteix en un lot de llibres de lectura i la publicació del conte per Sant Jordi 2019. Hi haurà a més a més els premis i accèssits que el jurat consideri oportuns consistents tots en lots de llibres de lectura.

9. El veredicte del jurat es farà públic el dia 22 de febrer de 2019. Els premis es lliuraran durant els actes de Sant Jordi 2019.

10. El jurat estarà facultat per resoldre qualsevol incidència no prevista en aquestes bases. El seu veredicte serà inapel·lable.

11. Els treballs presentats no es retornaran i podran formar part de qualsevol dels actes que s’organitzin en relació amb aquest concurs per la diada de Sant Jordi 2019.

12. L’organització es reserva el dret d’alterar les bases. Si això passa, s’anunciarà oportunament.

13. El fet de participar en aquest concurs suposa l’acceptació de les seves bases.

Cliqueu aquí per accedir al programa.

2.- Qui és la Laia Arriols?


És una pedagoga que fa uns anys va decidir canviar de vida per tornar a dibuixar tot allò que estima. L'apassiona la il·lustració i com diu ells "poder expressar-me a través d'ella és extraordinari".

Tot aixó la Laia ho fa mitjançant el projecte Apanona.

A Apanona els encanta dibuixar i compartir-ho amb nosaltres. Els seus dibuixos poden ajudar a expressar emocions, sentiments i, fins i tot, a explicar històries màgiques. Son dibuixos tendres, divertits, amb ànima.

Amb un estil únic i original que té com a gran font d'inspiració el món dels infants.
Quan mireu un dibuix seu us sentireu commoguts i sigui on sigui, en un conte, en un còmic, en una paret o en el fons d'un plat de melamina, els dibuixos us faran riure, us espantaran i us arrancaran un "Oooh! Que bonic". Us emocionaran.

Com diuen a Apanona VIURE-ESTIMAR-DIBUIXAR

Als timbalers ens agraden les històries del lluert i ens agrada molt sorprendre cada any amb una història nova, i com venim fent darrerament per Sant Jordi 2019 la història l'escriurà el guanyador o guanyadora del 6è concurs de contes del Lluert.

Si t'agrada escriure anima't l'escollida enguany pot ser la teva

Podeu descarregar el triptic informatiu clicant aquï

3.- Veredicte del jurat


Tal i com s'explicitava en les bases del 6è Concurs de contes del lluert, divendres 22 de febrer, es va fer públic el veredicte del jurat. 

Eren les 20:30 hores i Cal Baranxó estava ple dels nens i nenes que havien participat en aquest cinquèt concurs de contes del lluert. Hi havia molta expectació per saber que havia decidit el jurat.

El jurat d'aquesta sisena edició ha estat com ja hem informat en un altre post :
 • Rosa M. Martí Jové qui va ser la presidenta del jurat,
 • Rosa Pamies i
 • Olga lópez 
La secretària del jurat ha estat Núria Sardà, vocal de la Junta de l'Associació de Timbals i Bestiari de Castellvell del Camp, amb veu però sense vot.

Desprès de donar la benvinguda als assistents és va presentar al jurat i va prendre la paraula la presidenta la Rosa M. Martí. Al fnal es van presentar 40 històries totes molt boniques. Enguany, les Jornades culturals tenien com a tema els talents de les persones i així el lluert ha l'ha buscat per tot arreu, esquiant, sent supercuiner, cuidant avis, viatjant pel món, sent un espia...és a dir, fent i cercant talent i això ha generat unes històries molt talentoses.
S'ha fet un agraïment als joves escriptors i escriptores que han presentat les seves històries al concurs ja que sense ells no hi hauria concurs.

El jurat enguany va fer l'esmorzar literari, el dia on el jurat és reuneix per a emetre el veredicte final del concurs, el dissabte  16 de febrer.  El debat va ser molt interesant, i al final el jurat va acordar donar 3 premis i  3 accèssits.

El jurat va anar explicant els motius pels quals els contes tenien algun tipus de premi, de manera que anava creant misteri i captant l'atenció del públic. El veredicte del jurat és:
 • PREMIS
  • Primer premi; al conte "El lluert va de viatge" amb el pseudònim Putxineli i que l'autor ha estat Sebastiá Pluvinet Pahí.
  • Segon premi al conte "El lluert busca un talent" amb el pseudònim  La inventora de contes i que l'autora ha estat Noa Espinosa Baeta.
  • Tercer premi al conte "El lluert té talent" amb el pseudònim Andrea i que l'autora és Noa Vela Moreno.
 • ACCÈSSITS
  • Primer accèssit al conte "El lluert busca el seu talent" amb el pseudònim de Mariano i que l'autor és la Dídac Maeso mes
  • Segon accèssit al conte "El lluert, el supercuiner" amb el pseudònim Tumaquet.02 i que l'autora és la Caelota Mir Amigo,
  • Tercer accèssit al conte "El lluert troba el seu talent secret" amb el pseudònim The doger i que l'autor és l'Alan Paris Fernàndez
El primer premi serà la història que enguany publicarem per Sant Jordi i que estarà il·lustrada per la Laia Arriols Gisbert qui per motius personals no ens va poder acompanyar a l'acte. Tal i com vam fer l'any passat, el primer, segon i tercer premi tindran un val de 40€ per a comprar llibres, els accèssits tindran cadascun un val de 30€ també per a comprar llibres. Aquests vals els dona la Regidoria de cultura de l'Ajuntament de Castellvell del Camp.

Cada guanyador va rebre un document que recolleix el perquè s'ha escollit cada història. En acabar l'acte jhi va haver un refrigeri.

Enhorabona a tots els premiats. L'acte de lliurament de premis tindrà lloc per Sant Jordi 2019

4.- Lliurament de premi

Dimarts 23 d'abril de 2019 diada de Sant Jordi, com cada any vam muntar la paradeta de contes del Lluert. El conte guanyador d'enguany "El Lluert va de viatge" del que és l'autor en Sebastià Pluvinet i la il·lustradora la Laia Arriols.

Vam vendre 74 contes del Lluert tot un èxit de "vendes". A les 17:00 varem fer el lliurament dels premis del Concurs de contes.

Va ser una jornada senzilla però com sempre molt entranyable. Us deixem unes imatges de l'acte i fins l'any vinent.


------------------------------------------------------

5è concurs de contes del Lluert, sant Jordi 2018


Des de l’any 2011 l’Associació de timbals i bestiari de Castellvell del Camp publica per Sant Jordi un conte on el protagonista principal és el Lluert.

Com l’any passat hem decidit organitzar un concurs de contes per tal d’escollir la historia de Sant Jordi 2018.

I com sigui que en els contes del lluert les il·lustracions són molt importants, per aquest any comptem amb la Tània Padrell Anglés, qui ens dibuixarà la història que enguany va dels elements festius.

1.- Bases del concurs 2018

És un concurs de contes, escrits en català, dirigit al públic infantil, on el Lluert, ha de ser un dels protagonistes principals de la història.

1. Els contes presentats hauran d’ésser inèdits i no haver estat presentats en cap altre lloc.

2. Les històries han de tenir com a tema principal el mateix que el de les Jornades Culturals de l’Escola Santa Anna, que enguany son els elements festius.

3. Només es pot presentar una sola narració per participant.

4. Les obres es presentaran en fulls blancs, en format DIN A4 i amb una extensió màxima de 2 fulls escrits en ordinador per una sola cara i numerats.

5. Hi poden participar tots el nens i nenes que tinguin de 10 a 11 anys durant el curs escolar 2017-2018.

6. Els contes es poden presentar fins el dia 26 de gener de 2018 a l’Escola Santa Anna o també enviar per correu a:
 • 5è Concurs de contes del lluert
 • Ajuntament de Castellvell del Camp
 • Plaça Catalunya 1
 • 43392 Castellvell del Camp
7. A les obres només hi constarà el títol, i el pseudònim. No hi haurà cap altra dada de l’autor/a. Aniran acompanyades d’un sobre tancat on fora hi constarà el títol de l’obra i el pseudònim de l'autor/a. Dins el sobre hi haurà les següents dades de l’autor/a: pseudònim, nom i cognoms, adreça, telèfon i data de naixement.

8. El primer premi consisteix en un lot de llibres de lectura i la publicació del conte per Sant Jordi 2018. Hi haurà a més a més els premis i accèssits que el jurat consideri oportuns consistents tots en lots de llibres de lectura.

9. El veredicte del jurat es farà públic el dia 23 de febrer de 2018. Els premis es lliuraran durant els actes de Sant Jordi 2018.

10. El jurat estarà facultat per resoldre qualsevol incidència no prevista en aquestes bases. El seu veredicte serà inapel·lable.

11. Els treballs presentats no es retornaran i podran formar part de qualsevol dels actes que s’organitzin en relació amb aquest concurs per la diada de Sant Jordi 2018.

12. L’organització es reserva el dret d’alterar les bases. Si això passa, s’anunciarà oportunament.

13. El fet de participar en aquest concurs suposa l’acceptació de les seves bases.

Cliqueu aquí per accedir al programa.

2.- Qui és la Tània Padrell?

La Tània és la il·lustradora d'enguany. Va nèixer a Reus l'any 1998. Va estudiar a l'Escola Santa Anna de Castellvell del Camp i va cursar el Batxillerat artístic a l'INS Gabriel Ferrater i Soler de Reus on entre llibres, va començar a dibuixar.

En acabar el batxillerat, se li va atorgar el premi d'adquisició d'obra, premi que ofereix l'INS Gabriel Ferrater als alumnes de la modalitat artística més destacats. Actualment està cursant el graduat en Belles Arts a la Universitat de Barcelona.

Dins l'àmbit de les Belles arts, es podria dir que la seva obra és bàsicament pictòrica, tot i que es sent també molt atreta i ha fet algunes incursions en el món de la fotografia i el gravat.

Destaca l'admiració per la llum, les ombres, els colors que en elles s'amaguen, i la constant recerca del punt de confluència entre el que és físic i el que és eteri.

Als timbalers ens agraden les històries del lluert i ens agrada molt sorprendre cada any amb una història nova, i com venim fent darrerament per Sant Jordi 2018 la història l'escriurà el guanyador o guanyadora del 5è concurs de contes del Lluert.

Per a aquesta edició i com sempre hem comptat amb un jurat de categoria format per:

 • Laura Escorihuela Traductora de la saga de Harry Potter al català.
 • Rosa Jové  Membre de l'associació de Timbals i Bestiari de Castellvell del Camp. Llicenciada en Econòmiques i presidenta del jurat
 • Glòria Nicolau Bibliotecària especialitzada en infantil i juvenil, estudiant d’Educació Social i coordinadora de projectes de voluntariat de foment de la lectura.

3.- Veredicte del jurat

Tal i com s'explicitava en les bases del 5è Concurs de contes del lluert, divendres 23 de febrer, es va fer públic el veredicte del jurat. 

Eren les 20:30 hores i Cal Baranxó estava ple dels nens i nenes que havien participat en aquest cinquèt concurs de contes del lluert. Hi havia molta expectació per saber que havia decidit el jurat.

El jurat d'aquesta cinquena edició ha estat com ja hem informat la Rosa Jové com presidenta del jurat, la Glòria Nicolau i la Laura Escorihuela. La secretària del jurat ha estat Núria Sardà, vocal de la Junta de l'Associació de Timbals i Bestiari de Castellvell del Camp, amb veu però sense vot.Desprès de donar la benvinguda als assistents és va presentar al jurat i es van imposar les boniques medalles que havia fet la Rosa Jove. Al fnal es van presentar 39 històries totes molt boniques. Enguany, les Jornades culturals tenien com a tema els elements festius i així el lluert ha fet castells, s'ha perdut, ha baixat per tobogans de festa major, ha anat amb gegants... és a dir un barreja d'elements festius, seguici festiu i festa major que han creat unes històries delicioses.

S'ha fet un agraïment als joves escriptors i escriptores que han presentat les seves històries al concurs ja que sense ells no hi hauria concurs.

El jurat va fer el dinar literari, el dia on el jurat és reuneix per a emetre el veredicte final del concurs, el dissabte  18 de febrer. La deliberació va ser molt intensa vam començar a les 16:00 i vam acabar a les 20:30. El debat va ser tant intens, que al final el jurat va acordar donar a més dels 3 premis i els 3 accèssits unes 3 mencions. 

El jurat va anar explicant els motius pels quals els contes tenien algun tipus de premi, de manera que anava creant misteri i captant l'atenció del públic. El veredicte del jurat és:
 • PREMIS
  • Primer premi; al conte "El lluert no sap nedar!!! amb el pseudònim La Floreta i que l'autora ha estat l'Aina Cansado Aguilar.
  • Segon premi al conte "El lluert vol un gos" amb el pseudònim  l'estrella i que l'autora ha estat Laura Tomé Escarra.
  • Tercer premi al conte "El petit lluertó molt tarambana" amb el pseudònim Power05 i que l'autor és Arnau Poves Serra.
 • ACCÈSSITS
  • Primer accèssit al conte "El diari del lluert" amb el pseudònim de Gisela Garcia i que l'autora és la Júlia Segarra Moreno.
  • Segon accèssit al conte "El lladre de gegants" amb el pseudònim La rateta i que l'autor és la Mireia López Garcia
  • Tercer accèssit al conte "Tenim un nou habitant" amb el pseudònim l'espardanyeta i que l'autora ésla Clàudia Tàrraga Bordes
A més hi va haver tres mencions per als contes El lluert viatger amb el pseudònim de Perleta i l'autora és l'Aina oliver Lanero, el conte Lluert tu pots amb el pseudònim El xico loco i l'autor és Nil Garzon Pinyol i el conte El desatre dels nans perduts amb el pseudònim Floreta i l'autora és l'Anna Olesti Romero 

El primer premi serà la història que enguany publicarem per Sant Jordi i que estarà il·lustrada per la Tània Padrell Anglès qui va estar també present a l'acte. Tal i com vam fer l'any passat, el primer, segon i tercer premi tindran un val de 40€ per a comprar llibres, els accèssits tindran cadascun un val de 30€ també per a comprar llibres. Aquests vals els dona la Regidoria de cultura de l'Ajuntament de Castellvell del Camp.

Cada guanyador va rebre com a premi un retallable del lluert, de la col·lecció del Seguici festiu de Castellvell del Camp així com un document que recolleix el perquè s'ha escollit cada història.

Enhorabona a tots els premiats. L'acte de lliurament de premis tindrà lloc per Sant Jordi.

Us deixem a sota amb unes imatges de l'acte.
4.- Lliurament de premis


Dilluns 23 d'abril de 2018 diada de Sant Jordi, com cada any vam muntar la paradeta de contes del Lluert. El conte guanyador d'enguany "el Lluert no sap nedar" del que és l'autora l'Aina Cansado i la il·lustradora la Tània Padrell.

Vam vendre 74 contes del Lluert tot un èxit de "vendes". A les 17:00 varem fer el lliurament dels premis del Concurs de contes.

Va ser una jornada senzilla però com sempre molt entranyable. Us deixem unes imatges de l'acte i fins l'any vinent.

------------------------------------------------------
4art concurs de contes del Lluert, sant Jordi 2017


Des de l’any 2011 l’Associació de timbals i bestiari de Castellvell del Camp publica per Sant Jordi un conte on el protagonista principal és el Lluert.

Com l’any passat hem decidit organitzar un concurs de contes per tal d’escollir la historia de Sant Jordi 2017.

I com sigui que en els contes del lluert les il·lustracions són molt importants, per aquest any comptem amb la Núria Arbonès i la Eva Castro de l’estudi gràfic Debonatinta, que de ben segur ens cuinaran un llibre deliciós, ja que enguany la cosa va de cuina, de cuina catalana.


1.- Bases del concurs 2017

És un concurs de contes, escrits en català, dirigit al públic infantil, on el Lluert, ha de ser un dels protagonistes principals de la història.
La Lluïseta, personatge dissenyat per l’estudi gràfic Debonatinta 
per a la  botiga de joguines Lluïsa Vives  de Valls


1. Els contes presentats hauran d’ésser inèdits i no haver estat presentats en cap altre lloc.

2. Les històries han de tenir com a tema principal el mateix que el de les Jornades Culturals de l’Escola, que enguany és la cuina catalana.

3. Només es pot presentar una sola narració per participant.

4. Les obres es presentaran en fulls blancs, en format DIN A4 i amb una extensió màxima de 2 fulls escrits (si potser en ordinador) per una sola cara i numerats.

5. Hi poden participar tots el nens i nenes que tinguin de 10 a 11 anys durant el curs escolar 2016-2017.

6. Els contes es poden presentar fins el dia 25 de gener de 2017 a l’Escola Santa Anna o també enviar per correu a:
 • 4t Concurs de contes del lluert
 • Cal Baranxó
 • C/ San Vicenç núm. 12
 • 43392 Castellvell del Camp
7. A les obres només hi constarà el títol, i el pseudònim però no hi haurà cap altra dada de l’autor/a. A més aniran acompanyades d’un sobre tancat. Fora del sobre hi constarà: el títol de l’obra i el pseudònim. Dins el sobre hi haurà les següents dades de l’autor/a: pseudònim, nom i cognoms, adreça, telèfon i data de naixement.

8. El primer premi consisteix en un lot de llibres de lectura i la publicació del conte per Sant Jordi 2017. Hi haurà a més a més els premis i accèssits que el jurat consideri oportuns consistents tots en lots de llibres de lectura.
Creació de la mascota/Disseny i il·lustracions pel material didàctic/
Disseny del pack “Tinet a l’escola” per a la Diputació de Tarragona9. El veredicte del jurat es farà públic el dia 24 de febrer de 2017. Els premis es lliuraran durant els actes de Sant Jordi 2017.

10. El jurat estarà facultat per resoldre qualsevol incidència no prevista en aquestes bases. El seu veredicte serà inapel·lable.

11. Els treballs presentats no es retornaran i podran formar part de qualsevol dels actes que s’organitzin en relació amb aquest concurs per la diada de Sant Jordi 2017.

12. L’organització es reserva el dret d’alterar les bases. Si això passa, s’anunciarà oportunament.

13. El fet de participar en aquest concurs suposa l’acceptació de les seves bases.

Cliqueu aquí per accedir al programa.

2.- Qui son les tintes?

Deixem que elles, les tintes com els hi agrada anomenar-se, es presentin,

“... Debonatinta és un estudi format per la Núria Arbonès i la Eva Castro, dues dissenyadores  que l'any 2016 vam decidir muntar el nostre propi projecte, un estudi de disseny , per dedicar-nos a allò que més ens agradava.

Des del nostres estudi treballem projectes de tot tipus: identitat, packaging, comunicació gràfica, disseny editorial i disseny web.

La nostra forma de treballar basada en un procés creatiu i rigorós, creant dissenys molt acurats tant en l’estètica com en la funcionalitat, ens ha portat a guanyar diversos premis a nivell nacional i internacional en el món del packaging.

Totes dues som amants de la il·lustració i en molts dels nostres projectes aquesta hi té un paper molt important.

Per això ens ha fet molt il·lusió participar aquest any en fer les il·lustracions i el disseny del conte del lluert 2017...”

3.- Veredicte del jurat

Tal i com s'explicitava en les bases del 4t Concurs de contes del lluert, divendres 24 de febrer, es va fer públic el veredicte del jurat. 

Eren les 20:30 hores i Cal Baranxó estava ple dels nens i nenes que havien participat en aquest quart concurs de contes del lluert. Hi havia molta expectació per saber que havia decidit el jurat.El jurat d'aquesta quarta edició ha estat com ja hem informat en un altre post :
 • Josefina Monné, mestre i psicòloga i presidenta del jurat
 • Carolina Manzano, llicenciada en matemàtiques, doctora en ciències econòmiques i empresarials de la UAB i professora titular de la URV
 • Magda Mariné, educadora a la Llar d'infants Els eixerits de Castellvell
La secretària del jurat ha estat Núria Sardà, vocal de la Junta de l'Associació de Timbals i Bestiari de Castellvell del Camp, amb veu però sense vot.

Desprès de donar la benvinguda als assistents la Carolina Manzano ha procedit a fer la lectura de les obres presentades així com dels pseudònims. S'ha fet un agraïment als joves escriptors i escriptores que han presentat les seves històries al concurs, sense ells no hi hauria concurs. S'han presentat un total de 30 històries totes molt boniques. Enguany, juntament amb l'escola vam decidir aprofitar que les Jornades culturals tenien com a tema la cuina catalana, per a que com l'any passat fos la cuina catalana el tema del concurs i així el lluert ha fet de xef, ha fet pastissos, pizzes, ha menjat tomàquets, ha robat cocs, ha fet màgia cuinera, i fins i tot ha anat a Masterchef...vaja que ha cuinat un grapat d'històries delicioses.

El jurat va fer el dinar literari, el dia on el jurat és reuneix per a emetre el veredicte final del concurs, el dissabte  4 de febrer i fruit d'aquesta deliberació el jurat ha decidit atorgar tres premis i tres accèssits a les següents històries de la següent manera:
 • PREMIS
  • Primer premi; al conte "El lladre de cocs" amb el pseudònim Pilota vermella i que l'autora ha estat Berta Montsech Masip.
  • Segon premi al conte "El xef lluert" amb el pseudònim  La cuinacontes i que l'autora ha estat Aina Morell Bernal.
  • Tercer premi al conte "El somni del lluert" amb el pseudònim Raily i que l'autora és Eva Salinas Solé.
 • ACCÈSSITS
  • Primer accèssit al conte "La barretina cuinera" amb el pseudònim Estrella blava i que l'autora és l'Júlia Ortiz Merseburger.
  • Segon accèssit al conte "El concurs de cuina catalana" amb el pseudònim L'home lector i que l'autor és Joan Agustí Romero.
  • Tercer accèssit al conte "Una recepta especial" amb el pseudònim Tití i que l'autora és Berta Ferraté López.
El primer premi serà la història que enguany publicarem per Sant Jordi i que estarà dissenyada i il·lustrada per la Eva i la Núria de l'estudi gràfic Debonatinta qui van estar també present a l'acte. Tal i com vam fer l'any passat, el primer, segon i tercer premi tindran un val de 40€ per a comprar llibres, els accèssits tindran cadascun un val de 30€ també per a comprar llibres. Aquests vals els dona la Regidoria de cultura de l'Ajuntament de Castellvell del Camp.

Cada guanyador va rebre com a premi un retallable del lluert, el primer de la colecció del Seguici festiu de Castellvell del Camp així com un document que recolleix el perquè s'ha escollit cada història.

Enhorabona a tots els premiats. L'acte de lliurament de premis tindrà lloc per Sant Jordi.

Us deixem tot seguit amb unes imatges d'aquest esdeveniment, cliqueu en la imatge del costat i podreu veure més fotos. 
4.- Lliurament de premis

L'acte de lliurament de premis va tenir lloc divendres 21 d'abril de 2017.

Com cada any vam muntar la paradeta de llibres on la Berta la guanyadora d'enguany és va fer un fart de signar.

Tambè varem procedir al lliurament de premis a tots els guanyadors del concurs de contes. Enhorabona a Berta Montsech Masip, Aina Morell Bernal,  Eva Salinas Solé, Júlia Ortiz Merseburger, Joan Agustí Romero i Berta Ferraté López.

Si cliqueu en la imatge de sota podreu veure més fotos de l'esdeveniment.
-------------------------------------------------------
3r concurs de contes del Lluert, sant Jordi 2016 


Des de l’any 2011 l’Associació de timbals i bestiari de Castellvell del Camp publica per Sant Jordi un conte on el protagonista principal és el Lluert.

Com l’any passat hem decidit organitzar un concurs de contes per tal d’escollir la historia de Sant Jordi 2016.

I com sigui que en els contes del lluert les il·lustracions són molt importants, per enguany comptem amb el Pau Nogués Castell per a fer-les.

Ens agrada confiar en els joves ells son el nostre futur.


1.- Bases del concurs 2016


El Sant Jordi del Pau
És un concurs de contes, escrits en català, dirigit Lluert, ha de ser un dels protagonistes principals de la història.
al públic infantil, on el

1. Els contes presentats hauran d’ésser inèdits i no haver estat presentats en cap altre lloc.

2. La novetat d’enguany és que les històries han de tenir com a tema principal el circ.

3. Només es pot presentar una sola narració per participant.

4. Les obres es presentaran en fulls blancs, en format DIN A4 i amb una extensió màxima de 2 fulls escrits (si potser en ordinador) per una sola cara i numerats.

5. Hi poden participar tots el nens i nenes que tinguin de 10 a 11 anys durant el curs escolar 2015-2016.

6. Els contes es poden presentar fins el dia 29 de gener de 2016 a l’Escola Santa Anna o també enviar per correu a:

 • 3r Concurs de contes del lluert
 • Cal Baranxó
 • C/ San Vicenç núm. 12
 • 43392 Castellvell del Camp

7. A les obres només hi constarà el títol, i el pseudònim però no hi haurà cap altra dada de l’autor/a. A més aniran acompanyades d’un sobre tancat. Fora del sobre hi constarà: el títol de l’obra i el pseudònim. Dins el sobre hi haurà les següents dades de l’autor/a: pseudònim, nom i cognoms, adreça, telèfon i data de naixement.

8. El primer premi consisteix en un lot de llibres de lectura i la publicació del conte.
L’Associació de Timbals i Bestiari de Castellvell del Camp el publicarà per Sant Jordi 2016. Hi haurà a més a més els accèssits que el jurat consideri oportuns consistents tots en lots de llibres de lectura.

9. El veredicte del jurat es farà públic el dia 19 de febrer de 2016. Els premis es lliuraran durant els actes de Sant Jordi 2016.

10. El jurat estarà facultat per resoldre qualsevol incidència no prevista en aquestes bases. El seu veredicte serà inapel·lable.

11. Els treballs presentats no es retornaran i podran formar part de qualsevol dels actes que s’organitzin en relació amb aquest concurs per la diada de Sant Jordi 2016.

12. L’organització es reserva el dret d’alterar les bases. Si això passa, s’anunciarà oportunament.

13. El fet de participar en aquest concurs suposa l’acceptació de les seves bases.

Cliqueu aquí per accedir al programa.

2.- Qui és el Pau Nogués Castell?

Deixem que ell es presenti,

“... el meu nom és Pau Nogués Castell, vaig néixer el 6 de gener del 1998 i sóc de Reus.

Des de petit vaig refugiar-me en el dibuix per evadir-me de tot. Vaig estudiar al Institut Domènech i Montaner de Reus, no he estat mai un gran estudiant. A 3r d’ESO, una professora de socials va intentar motivar-me presentant-me en un concurs de còmic pel Saló del Còmic de Barcelona.

Aquell fet va fer que volgués dedicar-me al còmic i m’ha portat fins a 2n de Batxillerat Artístic al Institut Gabriel Ferrater i Soler de Reus des de on he pogut participar en altres concursos com el de les portades de les Barraques de Reus o el de Còmic de Santa Cristina d’Aro 2015. També he pogut col·laborar en fanzines i revistes com Junkie Pyton nº 5 i nº6 de Tarragona, on he vist el gran talent que tenim a casa nostra.

Estudio teatre al Centre de Lectura de Reus, tot i que porto des dels 6 anys fent-ne. Des de fa dos anys faig aportacions esporàdiques a la companyia de teatre reusenca la Gata Borda, amb qui he representat el Ball Satíric de Dames i Vells el 2014 i 2015.

Encara no he decidit a que em vull dedicar, però sé que l’art sempre formarà part de l’autèntic Pau...”

3.- Veredicte del jurat 

Tal i com s'explicitava en les bases del 3n Concurs de contes del lluert, divendres 19 de febrer, es va fer públic el veredicte del jurat. 

Eren les 20:30 hores i Cal Baranxó estava ple dels nens i nenes que havien participat en aquest tercer concurs de contes del lluert. Hi havia molta expectació per saber que havia decidit el jurat.

El jurat d'aquesta tercera edició ha estat:
 • Montse Fonayet, mestre d'educació infantil i presidenta del jurat,
 • Coia Boqué, mestre d'educació especial de l'Escola Teresa Miquel de Reus,
 • Neus Domènech, psicóloga, coach i educadora social i membre de l'Associació de Timbals i Bestiari de Castellvell del Camp.
La secretària del jurat ha estat Núria Sardà, vocal de la Junta de l'Associació de Timbals i Bestiari de Castellvell del Camp, amb veu però sense vot.

Desprès de donar la benvinguda als assistents s'ha procedit a fer la lectura de les obres presentades així com dels pseudònims. S'ha fet un agraïment als joves escriptors i escriptores que han presentat les seves històries al concurs, sense ells no hi hauria concurs. S'han presentat un total de 39 històries totes molt boniques. Enguany, juntament amb l'escola vam decidir aprofitar que les Jornades culturals tenien com a tema el circ, que fos el circ el tema del concurs i així el lluert ha fet de tot de mag, trapezista, director de pistes, pallasso, ha anat a veure el circ sol amb la núvia amb la família... vaja tot al voltant del circ.

El jurat va fer el dinar literari, el dia on el jurat és reuneix per a emetre el veredicte final del concurs, el dissabte 13 de febrer i fruit d'aquesta deliberació el jurat ha decidit atorgar tres premis i tres accèssits a les següents històries de la següent manera:
 • PREMIS
  • Primer premi; al conte "La història de la Nuca" amb el pseudònim Perpi i que l'autor ha estat Aleix Perpinyà Rostra.
  • Segon premi al conte "Un somni complert" amb el pseudònim  Rovelló i que l'autora ha estat Clàudia Caballero Pastò.
  • Tercer premi al conte "El lluert, el trapezista" amb el pseudònim Party Extreme i que l'autor és Ernest Sangenís Lorenz.
 • ACCÈSSITS
  • Primer accèssit al conte "El lluert troba treball al circ" amb el pseudònim Frutilandia i que l'autora és l'Marina Prats Molner
  • Segon accèssit al conte "El lluert i el circ" amb el pseudònim Natiti i que l'autora és Júlia Panisello Toldrà
  • Tercer accèssit al conte "El lluert i el circ" amb el pseudònim Robot i que l'autora és Xènia Jordà Gràcia.
El primer premi serà la història que enguany publicarem per Sant Jordi i que estarà il·lustrada pel Pau nogués qui va estar també present a l'acte. Tal i com vam fer l'any passat, el primer, segon i tercer premi tindran un val de 40€ per a comprar llibres, els accèssits tindran cadascun un val de 30€ també per a comprar llibres.

Cada guanyador va rebre com a premi un retallable del lluert, el primer de la colecció del Seguici festiu de Castellvell del Camp

Enhorabona a tots els premiats. L'acte de lliurament de premis tindrà lloc per Sant Jordi.

Us deixem tot seguit amb unes imatges d'aquest esdeveniment.


4.- Lliurament de premis

Divendres 22 d'abril
va tenir lloc l'acte de lliurament dels premis del 3r Concurs de contes del Lluert. Com no podia ser d'altre manera tant l'Aleix Perpinyà l'autor de la història com el Pau Nogués qui ha il·lustrat el conte es van fer un fart de signar contes.

Enhorabona a tots els guanyadors Xènia Jordà Gràcia, Júlia Panisello Toldrà, Marina Prats Molner, Ernest Sangenís Lorenz, Clàudia Caballero Pastò Aleix Perpinyà Rostra van rebre un diploma conmemoratiu i un xec per a un lot de llibres de la Llibreria Gaudí de Reus.
-------------------------------------------------------
2n concurs de contes del Lluert, sant Jordi 2015 


Des de l’any 2011 l’Associació de timbals i bestiari de Castellvell del Camp publica per Sant Jordi un conte on el protagonista principal és el Lluert.

Com l’any passat hem decidit organitzar un concurs de contes per tal d’escollir la historia de Sant Jordi 2015.

I com sigui que en un conte les il·lustracions són molt importants, tenim una jove il·lustradora, l’Aina Martin Balart, perquè cal confiar en la joventut, ells son el nostre futur. Les il·lustracions que acompanyen aquesta notícia  son de l'Aina.

I és que, des de timbalers, volem que la gent sigui feliç i molt especialment que ho siguin els nens i nenes i per això ens agraden les històries del Lluert i ens agrada molt sorprendre cada any amb una història nova.
1.- Bases del concurs 2015

És un concurs de contes dirigit al públic infantil, de 10 a 11 anys, escrits en català on el Lluert ha de ser un dels protagonistes princpals de la història.

1.– Els contes presentats hauran d’ésser inèdits i no haver estat presentats en cap altre lloc.

2.– Només es pot presentar una sola narració per participant.

3.– Les obres es presentaran en fulls blancs, en format DIN A4 i amb una extensió màxima de 2 fulls escrits (si potser en ordinador) per una sola cara i numerats.

4.– Hi poden participar tots el nens i nenes que tinguin de 10 a 11 anys durant el curs escolar 2014-2015.

5.– Els contes es poden presentar fins el dia 27/01/2015 a l’Escola Santa Anna o també enviar per correu a:

             Concurs literari
             Associació de Timbals i Bestiari de Castellvell del Camp.
             Cal Baranxó
             C/ San Vicenç núm. 12
             43392 Castellvell del Camp

6.- A les obres només hi constarà el títol, i el pseudònim però no hi
haurà cap altra dada de l’autor/a. A més aniran acompanyades d’un sobre tancat. Fora del sobre hi constarà: el títol de l’obra i el pseudònim. Dins el sobre hi haurà les següents dades de l’autor/a: pseudònim, nom i cognoms, adreça, telèfon curs i data de naixement.

7.– El primer premi consisteix en un lot de llibres de lectura i la publicació del conte. L’Associació de Timbals i Bestiari de Castellvell del Camp el publicarà per Sant Jordi 2015. Hi haurà a més a més els accèssits que el jurat consideri oportuns consistents tots en lots de llibres de lectura.

8.– El veredicte del jurat es farà públic el dia 20 de febrer de 2015.

9.– El jurat estarà facultat per a resoldre qualsevol incidència no prevista en aquestes bases. El seu veredicte serà inapel·lable.

10.- Els treballs presentats no es retornaran i podran formar part de qualsevol dels actes que s'organitzin en relació amb aquest concurs per la diada de Sant Jordi.

11.– L’organització es reserva el dret d’alterar les bases. Si això passa, s’anunciarà oportunament.

12.– El fet de participar en aquest concurs suposa l’acceptació de les seves bases.

2.- Qui és l'Aina Martin Balart?

Deixem que ella es presenti,

“...vaig néixer el 29 de juny del 1997. Des de petita sempre m'ha agradat molt dibuixar. Vaig anar a l'escola Santa Anna de Castellvell del Camp, vaig estudiar la ESO al Institut Domènech i Montaner i ara estic fent 2n de batxillerat artístic al Gabriel Ferrater, de Reus.

La primera mestra de plàstica i qui ha fet que m'agradi tant dibuixar va ser la Glòria Pérez. Des dels 7 anys estudio música i toco la guitarra. Als 13 anys vaig il·lustrar el primer llibre, "El 3d8 de la Rita", que va escriure la meva mare per commemorarà el 30è aniversari dels Xiquets de Reus, colla castellera de la que formem part.

M'agrada molt fer fotos i anar d'excursió a la muntanya amb les meus amics, però sobretot m'agrada
dibuixar.

Ara per ara no sé a que em dedicaré però voldria que fos qualsevol professió relacionada amb l'art...”

L'Aina també ha estat timbalera, va ser de les primeres timbaleres que hi va haver a Castellvell del camp,  com podeu veure en aquesta foto de la Festa Major de l'any 2007.

Descarrega't el futlletó informatiu clicant aquí.

3.- Veredicte del jurat 


Tal i com s'explicitava en les bases del 2n Concurs de contes del lluert, divendres 20 de febrer, es va fer públic el veredicte del jurat. 

Eren les 20:00 hores i Cal Baranxó estava ple dels nens i nenes que havien participat en aquest segon concurs de contes del lluert. Hi havia molta expectació per saber que havia decidit el jurat.

El jurat d'aquesta segona edició ha estat:
 • Montse Castellvi, mestre d'educació infantil i primària i membre de la Junta de l'Associació de Timbals i Bestiari de Castellvell del Camp, 
 • Miriam Pena, mestre d'educació infantil i
 • Fina Grau, professora d'institut
La secretària del jurat ha estat Núria Sardà, vocal de la Junta de l'Associació de Timbals i Bestiari de Castellvell del Camp, amb veu però sense vot.

Desprès de donar la benvinguda als assistents s'ha procedit a fer la lectura de l'acta del jurat i a l'obertura  dels sobres on hi havia el  nom i cognoms dels nens i nenes que, sota psèudonim,
han escrit les històries guanyadores.

El jurat ha decidit atorgar tres premis i  dos accèssits de la següent manera:
 • PREMIS
  • Primer premi; al conte "Una núvia per al lluert" amb el pseudònim Lluna i que l'autora ha sigut l'Aina Borrull Gomís.
  • Segon premi al conte "Com vols que t'oblidi" amb el pseudònim  "La noia parentèsi i que l'autora ha estat Marta Roig de la Vega.
  • Tercer premi al conte "El lluert es perd" amb el pseudònim Blacknight 07 i que l'autor és Pol Sangenís Lorenz.
 • ACCÈSSITS
  • Accèssit al conte "La traïció del lluert malvat" amb el pseudònim Estel i que l'autora és l'Andrea Borrull Gomís
  • Accèssit al conte "L'Andreu i el llargandaix" amb el pseudònim Domingo i que l'autor és Marti Masip Domingo.
El primer premi serà la història que enguany publicarem per Sant Jordi i que estarà il·lustrada pel L'Aina Martín qui va estar també present a l'acte. Tal i com vam fer l'any passat, el primer, segon i tercer premi tindran un val de 40€ per a comprar llibres, els accèsits tindran cadascun un val de 20€ també per a comprar llibres.

Durant l'acte vam repartir "cues del lluert". Aquesta recepta de galetes és creació de la Mariona Quadrada, l'any 2011 per a la Festa del lluert, i que podeu trobar en la darrera foto de la presentació de fotos.

Enhorabona a tots els premiats. L'acte de lliurament de premis tindrà lloc per Sant Jordi.

Us deixem tot seguit amb unes imatges d'aquest esdeveniment.4.- Lliurament de premis

En el marc de les activitats de Sant Jordi 2015 al Parc de les Oliveres, es va fer el lliurament de premis del 2n Concurs de contes del Lluert. Els guardonats l'Aina Borrull Gomís, la Marta Roig de la Vega, el Pol Sangenís Lorenz, l'Andrea Borrull Gomís i el Marti Masip Domingo van rebre un diploma conmemoratiu i un xec per a un lot de llibres de la Llibreria Gaudí de Reus.

-------------------------------------------------------
1r concurs de contes del Lluert, sant Jordi 2014


Des de l’any 2011 l’Associació de timbals i bestiari de Castellvell del Camp publica per Sant Jordi un conte on el protagonista principal és el Lluert.

Pel que fa al conte d’enguany ens ha semblat que estaria molt bé que la història fos escrita per nens i nenes. I per escollir la millor hem decidit organitzar un concurs.

En un conte les il·lustracions són molt importants, per al conte guanyador tenim un il·lustrador excepcional en Valentí Gubianas Escudé tot un mestre en el món de la il·lustració.
Vegeu el vídeo promocional del 1r Concurs de Contes del Lluert.1.- Bases del concurs 2014

És un concurs de contes dirigit al públic infantil, de 10 a 12 anys, escrits en català i que
té com a tema el Lluert, els lluertons o els timbalers.

1.– Els contes presentats hauran d’ésser inèdits i no haver estat premiats en cap altre concurs.

2.– Només es pot presentar una sola narració per participant.

3.– Les obres es presentaran en fulls blancs, en format DIN A4 i amb una extensió màxima de 2 fulls escrits (si potser en ordinador) per una sola cara i numerats.

4.– Hi poden participar tots el nens i nenes que tinguin de 10 a 12 anys durant el curs escolar 2013-2014.

5.– Els contes es poden presentar fins el dia 14/2/2014 a l’Escola Santa Anna o també enviar per correu a:

             Concurs literari
             Associació de Timbals i Bestiari de Castellvell del Camp.
             Cal Barantxó
             C/ San Vicenç núm. 12
             43392 Castellvell del Camp

6.- A les obres només hi constarà el títol, i el pseudònim però no hi haurà cap altra dada de l’autor/a. A més aniran acompanyades d’un sobre tancat. Fora del sobre hi constarà: el títol de l’obra i el pseudònim. Dins el sobre hi haurà les següents dades de l’autor/a: pseudònim, nom i cognoms, adreça, telèfon curs i data de naixement.

7.– El primer premi consisteix en un lot de llibres de lectura i la publicació del conte. L’Associació de Timbals i Bestiari de Castellvell del Camp el publicarà per Sant Jordi 2014. Hi haurà a més a més els accèssits que el jurat consideri oportuns consistents tots en lots de llibres de lectura.

8.– El veredicte del jurat es farà públic el dia 28 de febrer de 2014.

9.– El jurat estarà facultat per resoldre qualsevol incidència no prevista en aquestes bases. El seu veredicte serà inapel·lable.

10.- Els treballs presentats no es retornaran i formaran part d’una exposició que tindrà lloc la setmana de Sant Jordi en relació amb aquest concurs.

11.– L’organització es reserva el dret d’alterar les bases. Si això passa, s’anunciarà oportunament.

12.– El fet de participar en aquest concurs suposa l’acceptació de les seves bases.

2.- Qui és en Valentí Gubianas?

Valentí Gubianas és un il·lustrador que va nèixer a Navas (Bagés) l’anys 1969. Va començar la seva carrera l’any 1994 quan Elena O’Callaghan, reconeguda escriptora de literatura juvenil, li va encarregar el seu primer llibre, i a partir d’aquell moment han estat molts els projectes en els que en Valentí ha treballat.

En Valentí va estudiar un temps a l’Escola Massana i ha il·lustrat llibres publicats per diferents editorials com ara l’Editorial Cruïlla, Editorial Barcanova, Baula, La Galera, Edebé, Ànima Llibres, Columna Edicions, Edicions Bromera, Publicacions de l'Abadia de Montserrat, Cavall Fort i Tretzevents entre moltes altres. També ha col·laborat amb projectes de l'Auditori, La Roda, Diputació de Barcelona, Adifolk i Focus amb il·lustracions de gran format.

En la seva biografia, el mateix Valentí explica “…una mestra em va dir un dia que ja no dibuixaríem més a classe, perquè ja teníem 9 anys. Més tard vaig descobrir que hi havia gent que es dedicava professionalment a fer il·lustracions i eren persones adultes. Però jo ja no era un nen i no sabia segur què volia ser quan fos gran. Però volia ser feliç…”

I de ben segur que ho és veient tot el que fa........

Com en Valentí nosaltres també volem que la gent sigui feliç i molt especialment que ho siguin els nens i nenes i per això ens agraden les històries del Lluert i ens agrada molt sorprendre cada any amb una història nova, enguany la història l’escriurà el guanyador o la guanyadora del concurs de contes.

Si t’agrada escriure anima’t, l’escollida pot ser la teva.

Descarrega't el futlletó informatiu clicant aquí.

Els membres del jurat son;

 • Carme Pena Garriga presidenta de l'associació de Timbalers i Bestiari de Castellvell del camp
 • Palmira Gúell Bartra, membre del Club del Lector de Castellvell del Camp
 • Susagna Navó Varela, narradora, actriu, dissenyadora 

3.- Veredicte del jurat 

Tal i com s'explicitava en les bases dels 1r Concurs de contes del lluert, divendres 28 de febrer, es va fer públic el veredicte del jurat. 

Eren les 20:00 hores i Cal Barantxó estava ple de "gom a gom". Hi havia molta expectació per saber que havia decidit el jurat. La Carme la presidenta de l'associació de Timbals i Bestiari de Castellvell del Camp va donar la benvinguda a tothom i en Ritxie el tresorer va fer la lectura de l'acta de la reunió del Jurat.

El jurat va decidir atorgar tres premis i tres accèssits a les següents històries:
 • PREMIS
  • Primer premi al conte "Sense tu no podem" de Maria Vilella
  • Segon premi al conte "El conte del lluert" de Marcel Aznar
  • Tercer Premi al conte "Salvada pel timbal" de Marina Peso
 • ACCÈSSITS
  • Accèssit al conte "El lluert de Castellvell del Camp" de Àlex Sànchez
  • Accèssit al conte "La llegenda del lluert" de Erik Sànchez
  • Accèssit al conte "Missió llargandaix" de Marta Roig

El primer premi serà la història que enguany publicarem per Sant Jordi i que estarà il·lustrada pel Valentí Gubianas i a més a més tindrà un lot de llibres (val per a comprar els que vulgui). La resta de premiats tindran tots un lot de llibres (val per a comprar els que vulguin).

Enhorabona a tots els premiats. L'acte de lliurament de premis tindrà lloc per Sant Jordi.

Us deixem tot seguit amb unes imatges d'aquest esdeveniment.