La Mariona Quadrada, amb motiu de la "Festa del Lluert" ens ha fet un postre molt dolç. Es tracta d'unes galetes molt bones que s'anomenen "cues de lluert". De moment la producció ha estat molt poca i n'hem fet una distribució entre les persones que han participat en la representació de la "llegenda del Lluert".
Per a la edició de l'any que ve, esperem tenir-ho més avançat. De totes maneres us deixem amb la recepta de les galetes per si les voleu provar i en voleu fer arribar els vostres comentaris. Moltes gràcies Mariona.
Bon profit!!
Les cues de lluert
Ingredients: 125 cc d’oli, 125 cc de moscatell, 60 cc d’anís, 60 cc d’aigua, 100 g de sucre, colorant alimentari verd, blau i groc i 550 g de farina, (una mica més de farina a banda per la taula i les mans).
Preparació: Barregeu tot els líquids i bateu-los fort fins que estiguin lligats. Afegiu-hi el sucre i la farina i pasteu-ho amb les mans fins a obtenir una bola llisa. Aplaneu-la una mica amb les mans i afegiu-hi 10 gotes de cada colorant, escampant-los de forma irregular. Espereu 10 minuts i torneu a pastar. Agafeu boles de pasta i estireu-les en forma de cordó. Talleu-los a bastonets i col•loqueu-los a la plàtera del forn damunt d’un paper antiadherent. Amb unes estisores feu els crestalls del lluert. Coeu-les a 180º, entre 25 i 30 minuts. Traieu-les quan algunes comencin a rossejar. Deixeu-les refredar i a menjar.
Post núm 118 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada