14 d’abril del 2024

Veredicte del Jurat del 11è concurs de contes del Lluert, Sant Jordi 2024

Divendres 23 de febrer de 2024 es va fer públic el veredicte del jurat. Eren les 18.30 hores i Cal Barantxó estava ple dels nens i nenes que havien participat en aquest onzè concurs de contes del lluert. Com sempre hi havia molta expectació per saber que havia decidit el jurat. 

L'acte va començar amb una divertida performance a càrrec del jurat que va sorprendre a petits i grans i que va animar a tothom.

L'acte del veridecte del jurat va estar conduit per la Mónika Escuer Ros, Presidenta del Jurat del 11è concurs de contes del lluert i on els participants al concurs han estat els veritables protagonistes.

A l'acte han estat presents tambè el Sr Josep Sabatè, alcalde de Castellvell del Camp i els regidors Jordi Jové, M.del Mar Barriach i Pere Carrasco. 

El jurat d'aquesta onzena edició ha estat;
  • Mónika Escuer Ros presidenta del jurat,  
  • Maria Bravo Font i
  • Lorena Garriga Garrido
La secretària del jurat ha estat Núria Sardà, vocal de la Junta de l'Associació de Timbals i Bestiari de Castellvell del Camp, amb veu però sense vot.

Al fnal s'han presentar 17 contes tots molt bonics. Enguany, el tema del concurs feia referència al lema del projecte de l’escola Santa Anna pel curs 2023-2024 que és “Veus per un món millor”, amb la idea que amb la nostra VEU, amb la VEU dels altres... amb totes les VEUS... podem ser agents de transformació i col·laborar en la construcció d'un món millor a partir del respecte, l'escolta, la reflexió., l'anàlisi, l'acció, la creativitat i el civisme. L'educació és la eina per aconseguir una societat més justa, cordial i solidària. La teva veu, també suma...  S'ha fet un agraïment als joves escriptors i escriptores que han presentat les seves històries al concurs ja que sense ells i ells no hi hauria concurs.

El jurat enguany va fer l'esmorzar literariel dia on el jurat és reuneix per a emetre el veredicte final del concurs, el diumenge 11 de febrer.  

Desprès de donar a cada participant un "certificat de participació", s'ha procedit a desvetllar el resultat del veredicte del jurat. La presidenta del jurat ha anat explicant els motius pels quals els contes tenien algun tipus de premi, d'aquesta manera i mica en mica sortien a la llum els noms dels nens i nenes darrera de cada psèudonim. El veredicte del jurat ha estat:

  • PREMIS
    • Primer premi; al conte "El lluert construeix un teatre al poble" amb el pseudònim Lionel Messi i que l'autor ha estat l'Oriol Beltrán Taus.
    • Segon premi al conte "Veus contra el bulling" amb el pseudònim Gavi i que l'autora ha estat la Ruth Lluís Puigdomènech
    • Tercer premi al conte "El Lluert alça la veu per un món millor" amb el pseudònim HAALAND i que l'autor és Pol Córdoba Domingo.
  • ACCÈSSITS
    • Primer accèssit al conte "El Lluert sempre Verd!!!" amb el pseudònim de Niño tremendo i que l'autor és la Marc Robles López
    • Segon accèssit al conte "El Lluert amb els drets dels infants" amb el pseudònim Gateta i que l'autora és la Júlia Casellas Tomàs,
    • Tercer accèssit al conte "El Lluert i els refugiats de Castellvell" amb el pseudònim Barça i que l'autora és la Isona Boix Prats. 
    • Quart accèssit al conte "El Lluert millora la vida dels animals" amb el pseudònim BIMBA i que l'autora és Valentina Mármol Nogueira.
    • Cinquè accèssit al conte "Ve un ne nou a l'escola" amb el pseudònim LAURA i que l'autora és Marina Segarra Moreno.  
El primer premi serà el conte que publicarem per Sant Jordi i que estarà il·lustrat per la Nerea Borrell Cedó,  Tal i com vam fer l'any passat, el primer, segon i tercer premi tindran un val de 40€ per a comprar llibres, els accèssits tindran cadascun un val de 30€ també per a comprar llibres. Aquests vals els dona la Regidoria de cultura de l'Ajuntament de Castellvell del Camp.

Enhorabona a tots els premiats. L'acte de lliurament de premis tindrà lloc durant els actes de Sant Jordi 2024.