Festa Lluert

Seguiu-nos a la xarxa

  


La Festa del Lluert a Castellvell del Camp

Breu descripció del projecte de la Festa del Lluert (tal i com està escrit en la web de Tallers per la Festa)

Ara fa més o menys  cinc anys, el 2005,  un grup de mares i pares de l’escola Santa Anna de Castellvell del amp es va plantejar de recuperar una sèrie d’elements populars que tenen lloc en les festes del poble. Això va comportar la creació del Lluert i la colla de Timbals de Castellvell.

castellvell
L’Ajuntament ha seguit aquesta proposta des de molt a prop i considera molt important col·laborar en aquesta iniciativa i poder consolidar una diada festiva entorn a aquesta bèstia ja creada i tant significativa per la zona.

Així mateix proposa dissenyar una diada festiva que emmarqui les activitats que ja es fan entorn aquesta bèstia i alhora potenciar la difusió del seu patrimoni.

Tenen dues línies molt marcades; una línia d’acció seria relacionada entorn al Lluert, totes aquelles activitats que potenciaran l’acompanyament del seguici de la bèstia, la segona línia va encarada al propi dia de la festa; serien totes les activitats que es fessin aquella mateixa jornada.

Tot això tenen molt clar que ha de complir una sèrie d’objectius que encaixen perfectament en la filosofia del programa de Tallers per a la Festa:
• Recuperar i dinamitzar la festa al poble com a espai d’unió i cohesió social de la comunitat i entre les diferents generacions.
• Oferir una possibilitat de lleure i oci, procurant especialment per al jovent, que promogui les relacions positives i valors importants per a la vida: el compromís amb un/a mateix/a i amb els altres, la constància, la comunicació i participació, la cura de les relacions i de l’entorn natural, acollir i respectar les diferències, la pertinença a una comunitat i una cultura pròpia, les tradicions de la cultura catalana.
• Implicar a tot el poble a través de la xarxa associativa en les diferents accions que es realitzen i col·laborar amb elles quan aquestes ho sol·licitin.
Primera Festa del Lluert, 4 i 5 de juny de 2011


En aquesta pàgina hi trobareu tota la informació actualitzada en relació amb el projecte de Tallers per a la festa sobre la Festa del Lluert que tindrà lloc a Castellvell del Camp els dies 4 i 5 de juny de 2011.

La Festa del Lluert és una festa on tothom hi es convidat a participar tant en la seva organització com en la participació.

En la Web dels Tallers de la Festa del Lluert podreu de manera senzilla i ràpida accedir a tota la informació sobre els diferents Tallers que s'aniran organitzant.

Cliqueu sobre l'ull del Lluert per ampliar la imatge.  Esperem us sigui una eina útil.
Com  ja sabeu, el Departament de Cultura de la Generalitat va acceptar el projecte que des de l'Associació de Timbals i Bestiari vam presentar per a organitzar una festa al voltant de la figura del Lluert i el Medi Ambient a Castellvell del Camp. El primer taller que vam fer va ser el Taller d'Escriptura, el conductor del taller va ser l'Aleix Cort . L'objectiu del Taller va ser redactar una era construir la història al voltant de la qual vertebrar la festa.

1.- Primer Taller, el Taller d'escriptura

Com ja us hem explicat, el Departament de Cultura de la Generalitat va acceptar el projecte que des de l'Associació de Timbals i Bestiari vam presentar per a organitzar una festa al voltant de la figura del Lluert i el Medi Ambient a Castellvell del Camp.

El passat 30 de novembre hi vca haver la primera reunió per a parlar sobre el tema. Fruit d'aquesta reunió es va considerar que el primer que calia fer era construir la història al voltant de la qual vertebrar la festa. Per aquest motiu el primer que s'ha convocat és el Taller d'Escriptura.

El conductor del taller serà l'Aleix Cort i l'objectiu bàsic es construir entre tots els participants al taller la història del Lluert, amb la creació dels personatges i tot l'argument que els envolta per tal de dibuixar l'escaleta de la història i posteriorment el guió.

Informació sobre el Taller d'Escriptura:

Dates: els dijous 20 i 27 de gener i 3,10,17 i 24 de febrer de 2011.
Horari: de 20:00 a 22:00
Lloc: Cal Baranxó.
Cost: El Taller  es gratüit.
Participants: Majors de 14 anys. Places limitades.
Inscripció: Ajuntament de Castellvell del Camp tfo 977 855 008

2.- Segon  Taller, el Taller d'interpretació per a la "Llegenda del Lluert"

Ara amb la "llegenda a la butxaca" toca la part de la interpretació. Per aquest motiu s'ha convocat el Taller d'interpretació per a la "Llegenda del Lluert".

L'objectiu del Taller és a partir de la Llegenda que hem redactat, fer una adaptació teatral per a escenificar-ho al carrer. El taller consistirà en donar eines actorals als alumnes per a poder representar les escenes de la llegenda que expliquin els orígens de la festa. Sempre es treballarà des del punt de vista més lúdic i pedagògic per aportar recursos als alumnes per què se sentin còmodes i puguin defensar el seu personatge. Si en aquest primer any no es pot representar tota la llegenda, s'estudiarà bè quines escenes son més imprescindible per a fer-ho correctament i engrescar al màxim de gent.
 
El tallerista que farà el taller és Isaac Morera i Socies.

L'Isaac és llicenciat en Art dramàtic per l’Institut del teatre de Barcelona i membre de la companyia d’Esgrima Teatral Contraatac, que destaca pel gran èxit dels seus muntatges, sobretot pels espectacles de carrer. També ha estat el responsable de les coreografies d’esgrima de diversos muntatges d’èxit de l’escena teatral barcelonina (com Hamlet i El Rei Lear, d’Oriol Broggi). Des de fa anys s’ha especialitzat en l’ensenyament de l’esgrima teatral

Informació sobre el Taller d'interpretació per a la "Llegenda del Lluert":

Dates: els dijous 14 d'abril de 2011 i altres dies d'abril i maig a determinar
Horari: a les 21:00
Lloc: Cal Baranxó.
Cost: El Taller  es gratüit.
Participants: Majors de 14 anys. Places limitades.
Inscripció: Ajuntament de Castellvell del Camp tfo 977 855 008

3.- Tercer Taller, el Taller de vestuari reciclat per a la "Llegenda del Lluert"

El Taller de vestuari reciclat està coordinat per la Susanna Navó.  El taller donarà eines, a partir de l’assessorament de vestuari amb robes i/o materials reciclats, per aprendre a confeccionar un vestuari aprofitant el material que cada participant tingui a l’abast.Aquest és el darrer taller d'enguany.

Es treballarà, a partir del disseny del vestuari dels personatges protagonistes de la Llegenda del Lluert i s’aplicaran diverses tècniques per tal d’aconseguir confeccionar tots els vestuaris de la representació teatral.

Cal que qe tothom porti peces de roba velles de colors grisos, marrons i/o verds per tal de poder-les treballar. Com més material hi hagi millor. 

Informnació sobre el Taller de vestuari reciclat:

Dies: Dimecres 11, 18 i 25 de maig i 1 de juny de 2011
Horaris: de 16 a 18h. El 1er dia començarà a les 16:30h
Espai: Local de l'Associació de dones
Cal apuntar-se a l'Ajuntament