2 de setembre del 2010

Fotos i vídeo del Lluert durant la Festa Major 2010, en 3D

El passat 23 de juliol, el Luert i el grup de timbalers i timbaleres van participar en la cercavila de la Festa Major 2010 de Castellvell del Camp. Enguany més que mai el Lluert va ser l'element més "sol·licitat" per tota la mainada, i al crit de "volem aigua, volem aigua", el Lluert no parava de mullar a tothom.

Us deixem amb unes imatges i un vídeo de la Festa Major en 3D, que donen una perspectiva molt curiosa de tot. I és el 3D està de moda i nosaltres no volíem ser menys.

I és que tal vegada  aquest 2010 serà el de la consolidació definitiva de la tecnologia 3D, una tecnologia que permet de visualitzar imatges en tres dimensions. L'any 2010 la febre 3D s'ha desfermat amb  la pel·lícula 'Avatar', on l'espectacularitat de les imatges tridimensionals ha fascinat arreu del món. I no tan sols Avatar, durant el 2010 moltes més pel·lícules en 3D s'han estrenat als cinemes, com  'Alícia en terra de meravelles', 'Shrek per sempre més', 'Toy Story 3', entre altres...

La sensació de relleu o 3D, es produeix atès que les imatges que es formen als ulls dret i esquerre no són ben bé iguals, pel fet d'ésser percebudes des d'angles diferents.Aquest efecte de relleu, l'anomenat efecte estereoscòpic, s'aconsegueix mitjançant unes ulleres especials, de lents polaritzades (lents que filtren la llum). El vídeo que deixem tot seguit i que podeu trobar al canal Youtube de Timbalers està fet amb tecnologia 3D per a visualitzar-lo correctament uns calen ulleres especials, si teniu per casa algun DVD en 3D podeu fer-les servir per a veure l'efecte 3D del nostre vídeo.

Per a poder veure bè l'efecte 3D cliqueu dues vegades damunt el vídeo per anar a YouTube i llavors heu de clicar dins la icona 3D tal i com mostra en la imatge que adjuntem al costat i seleccionar ulleres red/cyan. Youtube ofereix moltes possibilitats per a veure el 3D. A veure com ho veieu.




Una altra manera de veure en 3D és el que us ensenyem a sota. Consisteix en recrear imatges en 3D per mig de la superposició de dues imatges, una per a cada ull i un moviment entre elles. Amb això s'aconsegueix enganyar al cervell i crear una il·lusió 3D. Aquesta presentació amb 3D l'hem fet per mig d'un aplicatiu web Start 3D. Aquest aplicatiu genera les imatges necessàries per a fer una transició amb una tecnologia anomenada Piku-piku. El resultat és molt interessant, fixeu-vos amb la profunditat d'alguna d'elles.

Esperem que us agradi...


PD: Li agraïm al Jordi les imatges i el vídeo 3D que ens ha fet. Anirem penjant més imatges d'aquestes característiques atès que ens semblen molt interessants.


Post núm 25 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com