14 de setembre del 2010

Super Mario fa 25 anys, feliçitats!!!

Mario, el més famós lampista interactiu, va començar fa 25 anys la lluita per rescatar la seva estimada Peach de les urpes d'un vilà en les pantalles de Super Mario Bros., una aventura que va canviar per sempre l'univers del videojoc i que segueix generant èxits de crítica i públic gràcies a les seqüeles. El creador d'en Mario va ser Shigeru Myamoto per a Nintendo.

Alguns experts en la trajectòria d'aquest personatge, com ara Miquel Espada, que comissaria l'exposició "Once upon a time... Super Mario",  que es fa a Madrid fins el 3 d'octubre de 2010, assenyalen que allò que fa tan popular el personatge és que és "el paradigma de l'home mediocre".

Vestit amb un gran barret, el seu característic peto blau marí i un bigoti recordat per molts, Super Mario va introduir nous conceptes en el món del videojoc com ara avançar per diferents reptes o caçar estrelles. Un dels personatge que acompanya a Mario és Yoshi una mena de llangardaix o dinosaure a vegades verd a vegades d'un altre color, que té una llengua llarga i enganxosa.
 
Una característica dels jocs d'en  Super Mario es que mai han estat violents i malgrat tot enganxen tant a grans com a petits. 

I qui de nosaltres no ha jugat una partida del Super Mario?

I si us agrada molt tot l'Univers Mario podeu participar en el concurs de vídeos que ha organitzat la Nintendo.

Feliç aniversari!!!