13 de setembre del 2010

Crònica de l'Assemblea conjunta de l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya i de la Federació de diables i dimonis de Catalunya, 12 de setembre de 2010

Aquest diumenge 12 de setembre a Santa Fe del Penedès hi ha hagut l'Assemblea conjunta de l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya i de la Federació de diables i dimonis de Catalunya.
Imatge de Santa Fe del Penedès











L'ordre del dia de l'Assemblea ha estat:

1) Informe sobre la posta en marxa del “Reglamento” i dels aspectes que afecten directament la nostra activitat.
2) El procés de formació i acreditació de totes les persones que participin en actes de foc. Calendari, metodologia i aplicació.
3) Debat obert sobre els canvis més significatius de la nova normativa.

Imatge de l'Assemblea
El centre cívic Salvador Benach, lloc de la trobada, s'ha fet petit per la gran quantitat de gent que hi ha anat. Per part de la nostra associació hi hem anat una petita representació. La veritat és que ha estat be escoltar la opinió de les diferents colles i agrupacions de bèsties de foc sobre el que representarà l'entrada en vigor de la normativa.

La moratòria per a l'entrada en vigor de la Llei del Foc és el 7 de novembre de 2011. La qual cosa vol dir que caldrà fer els deures abans. I pel que s'ha comentat avui hi haurà deures per a molta gent, per als membres de colles de diables i bèsties de foc per tot el que fa a la formació dels ciutadans reconeguts com experts (CRE) i resta de formació dels seus membres, per els ajuntaments amb tot que fa referència a la declaració de les cercaviles amb foc i acreditacitació de colles local, a les altres administracions públiques per a facilitar el compliment de la normativa,... es a dir que no es pot perdre temps i més val que tothom es posi les piles ja que un any pasa molt ràpid.

Seguirem informant.

NOTA: La imatge de l'Assemblea pertany a la web de La Víbria de Reus

Post núm 28 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com