15 de novembre del 2010

La Festa del Lluert 2011 a Tallers per la Festa de Tarragona

A la nostra associació de Timbals i Bestiari de Castellvell del Camp estem molt contents ja que el projecte que vam presentar al Departament de Cultura de la Generalitat per a organitzar una activitat al voltant de la figura del Lluert i el Medi Ambient a Castellvell del Camp ha estat acceptada!!!

Per a dur a terme el projecte el Departament de Cultura ens ha inclòs dins el programa TALLERS PER A LA FESTA de Tarragona.

TALLERS PER A LA FESTA és un programa que té per objectiu incentivar les festes, ja siguin populars o tradicionals, que està format per un conjunt de tallers i accions participatives on el resultat serà la creació, la recuperació o l’actualització d’una festa. En el nostre cas l'objectiu és la creació de la
Festa del Lluert que tindrà lloc per primera vegada el primer cap de setmana de juny de 2011.

S'ha escollit aquesta data ja que és la més propera al 5 de juny data en que es conmemora arreu del món del Dia del Medi Ambient. El lluert és un animal protegit en vies d'extinció per això en la Festa del Lluert volem juntar dos conceptes, per una banda  el de la cultura popular representada pel bestiari i per l'altra un mot important com és la protecció al medi ambient.
Per tal que la festa sigui ben grossa  s'organitzaran un seguit de tallers i activitats per tal que tota la gent de Castellvell del Camp que volgui participar en el seu muntatge ho pugui fer. Els tallers ajudaran a configurar i a donar forma a tot el que s'haurà de crear per tal de dur a teme aquesta Festa del Lluert  afavorint d'aquesta manera la participació veïnal i la cohesió social, i sobretot creant i consolidant imaginari col·lectiu. Tots aquests tallers estan coordinats des del programa de Tallers per a la festa i així es dóna suport en la producció i l’estudi de viabilitat de les diferents propostes, per tal d’assegurar-ne la continuïtat una vegada finalitzat el projecte, que té dos anys de durada.
El programa de Tallers per a la Festa està promocionat pel CPCPTC (Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana) de la Generalitat qui actua a tota Catalunya i a les províncies de Barcelona, Tarragona i Lleida està gestionat per FUSIC (Fundació Societat i Cultura).

La Fundació Societat i Cultura és una entitat privada promotora de la cultura catalana dintre i fora de Catalunya. Els serveis que FUSIC ofereix són la producció i la difusió de recursos artístics, la gestió de programes d'activitats i serveis culturals adreçats al públic, assessorament, programació de sales i de temporades, disseny de festivals, cursos de formació, projectes i plans d'acció cultural. La primera reunió amb els tècnics del FUSIC, l'associació de Timbals i Bestiari de Castellvell del Camp i l'Ajuntament de Castellvell del Camp va tenir lloc el passat dijous 11 de novembre a les dependències de l'Ajuntament. 

Un dels projectes de Tallers per la festa de l'any 2009 és el "Mar Vivent" que és fa a l'Hospitalet de l'Infant on ja fa dos anys que els timbalers i timbaleres hi participem.

Per a la Festa del Lluert ens caldrà la participació de molta gent per tal que sigui una gran festa per a Castellvell del Camp. A partir d'ara tots ens hem de possar les piles per tal de tirar endavant  aquest projecte i del que us mantindrem informats.

Si voleu més informació puntual no dubteu en contactar amb nosaltres timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com .

El proper dimarts 30 de novembre a  les 20:00 hores a Cal Barantxó hi haurà una sessió informativa sobre aquest projecte. Us hi esperem!!! 

Post núm 54 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com