13 de març del 2021

Veredicte del Jurat del 8è concurs de contes del Lluert, 12/03/2021

Divendres 12 de març de 2021 es va fer públic el veredicte del jurat. Eren les 18.30 hores i el gimnàs de l'escola Santa Anna, estava ple dels nens i nenes que havien participat en aquest vuitè concurs de contes del lluert. Hi havia molta expectació per saber que havia decidit el jurat, tothom estava sentat de manera ordenada, les dues classes de cinquè com a dos bombolles separades,  i amb un únic representant familiar per cada nen o nena, per tal de garantir les mesures de seguretat Covid-19. Però res d'aixó, ha impedit fer un acte entranyable i proper, conduit amb gran encert per l'M. Teresa Vidal Rodriguez presidenta del Jurat del 8è concurs de contes del lluert i on els participants al concurs han estat els veritables protagonistes

A l'acte han estat presents tambè el sr Josep Sabatè, alcalde de Castellvell del Camp i els regidors Jordi Jové, Jordi  Fortuny i Josep Carretero.

El jurat d'aquesta vuitena edició ha estat com ja hem informat en un altre post :
  • M. Teresa Vidal Rodriguez presidenta del jurat,
  • Rosa M. Escoda Torrell i
  • Montserrat Aluja Sans
La secretària del jurat ha estat Núria Sardà, vocal de la Junta de l'Associació de Timbals i Bestiari de Castellvell del Camp, amb veu però sense vot.

Al fnal s'han presentar 33 històries totes molt boniques. Enguany, el tema del concurs era el lluert i el coronavirus. S'ha fet un agraïment als joves escriptors i escriptores que han presentat les seves històries al concurs ja que sense ells i ells no hi hauria concurs.

El jurat enguany va fer l'esmorzar literari, el dia on el jurat és reuneix per a emetre el veredicte final del concurs, el dissabte  13 de febrer.  El debat va ser molt interesant, i al final el jurat va acordar donar 3 premis i  3 accèssits.

Desprès de donar a cada participant un "certificat de participació", s'ha procedit a desvetllar el resultat del veredicte del jurat. La presidenta del jurat ha anat explicant els motius pels quals els contes tenien algun tipus de premi, d'aquesta manera i mica en mica sortien a la llum els noms dels nens i nenes darrera de cada psèudonim. El veredicte del jurat ha estat:

  • PREMIS
    • Primer premi; al conte "El lluert i les bèsties de foc salven el món" amb el pseudònim Lucyinthesky i que l'autora ha estat la Lucía Félix Sancha.
    • Segon premi al conte "2020 Un any de descobertes" amb el pseudònim Ossa Melva i que l'autora ha estat la Gemma Pluvinet Pahí.
    • Tercer premi al conte "El lluert ti la vacuna" amb el pseudònim B. Krum i que l'autor és Víctor Barceló Gàlvez.
  • ACCÈSSITS
    • Primer accèssit al conte "El lluert i la Covid" amb el pseudònim de El personatge misteriós i que l'autor és la Blai Lluís Puigdomènec.
    • Segon accèssit al conte "El lluert té la Covid" amb el pseudònim Levi Ackerman i que l'autor és Carles Agustí Romero,
    • Tercer accèssit al conte "El lluert i la Covid" amb el pseudònim Kakashi hatake Uzumaki i que l'autor és Aitor Andreo Reina. 
El primer premi serà la història que enguany publicarem per Sant Jordi i que estarà il·lustrada per la
Clara Madurell Peropadre. Tal i com vam fer l'any passat, el primer, segon i tercer premi tindran un val de 40€ per a comprar llibres, els accèssits tindran cadascun un val de 30€ també per a comprar llibres. Aquests vals els dona la Regidoria de cultura de l'Ajuntament de Castellvell del Camp.

Enhorabona a tots els premiats. L'acte de lliurament de premis tindrà lloc per Sant Jordi 2021.