24 d’octubre del 2010

El lluert de Castellvell del Camp s'associa a l'agrupació del bestiari festiu i popular de Catalunya

Des d'aquest mes d'octubre de 2010, el Lluert pertany a L'Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya. 

L'Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, és una associació que agrupa, de manera voluntària, a tots els col.lectius que s'ocupin de figures de Bestiari festiu, tot entenent per Bestiari tota aquella figura d'imatgeria festiva zoomòrfica amb portador, de carcassa o protèssica, amb caràcter individual o grupal, i amb tècnica, funcionalitat i simbolisme determinats. Us aconsellem força que hi feu un tomb i veureu la gran quantitat i la riquesa de bestiari que hi ha, és molt interessant. I es que dins la web del Bestiari  hi trobàreu moltes "bèsties".

Podeu accedir a les dades del Lluert a la nostra fitxa dins Bestiari.

19 d’octubre del 2010

19 d'Octubre de 2010 Dia Mundial del Càncer de Mama

El 19 d'octubre és el Dia Mundial del Càncer de Mama. Així com el llaç vermell significa la solidaritat amb la gent afectada per la SIDA, el llaç rosa ho és en relació amb el càncer de mama. El càncer de mama és la primera causa de càncer entre les dones de Catalunya i en els països desenvolupats.  Actualment, el càncer de mama té una supervivència del 80,9% als 5 anys, gràcies, fonamentalment, al progrés dels diagnòstics en les etapes precoces de la malaltia, als cribratges -mamografies- i a les millores dels tractaments.

Si voleu saber més coses sobre el càncer de mama cliqueu aquí.

A la xarxa hi trobareu molta informació en relació amb aquest tema sense anar més lluny dins el Facebook podeu trobar grup de suport molt actiu a les dones amb càncer de mama.

Volem des del nostre bloc fer arribar el nostre suport a totes les dones que pateixen aquesta malaltia. I com ens agrada fer-ho amb música us deixem amb un vídeo molt bonic s'anomena "Pink Glove Dance", fet pels treballadors del Providence St Vincent Medical Center de Portland Oregon, USA 

Ens agrada la vitalitat i optimisme que genera aquest vídeo on es mostra una vegada més com junts, entre tots i totes, es podem fer coses molt xules. En el fons aquest és l'objectiu de qualsevol associació construir espais de trobada on poder fer coses junts i passar-ho bé, si més no aquest és un dels objectius dels nostres els timbalers i timbaleres del Lluert.



Post núm 50 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com

Ja tenim la loteria de Nadal, el núm 48148 serà el de la Grossa de Nadal 2010

Ens acaben de dir-ho enguany la Grossa de Nadal tocarà al núm 48148!!!!

I com podeu veure el tenim a Timbalers, no deixeu de comprar-ne és un número molt maco penseu que si toca us poden tocar per 5 eurillos la quantitat de 60.000 euros!!! Una molt  bona compra. Apa ja ho sabeu la Grossa està a Timbalers!!

Volem agrair als nostres patrocinadors, la seva col·laboració en la realització dels talonaris, ells són:
  1. Agronatura. Tot un univers per a la teva mascota a Reus
  2. Santiveri Tarragona. C/ Governador Gonzàlez núm 24. 43001 Tarragona. Tfo 977 21 82 85
  3. Bar Restaurant La Piscina Castellvell.  Crta Castellvell-Almoster Tfo 977 76 20 70
I per anar fent boca amb els calerons que guanyarem us deixem tot seguit amb aquest èxit del Nuñez de Polònia "Em deus 1 euru"... i es que es "Gravisim!!!"


Post núm 49 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com

18 d’octubre del 2010

Del 14 al 24 d'octubre a Reus XIII Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual COS

Del 14 al 24 a Reus tindrà lloc el XIII Festival Internacional de moviment i teatre gestual COS de Reus.

Japó, França, Alemanya o Catalunya són alguns dels països de procedència de les vint-i-cinc companyies que protagonitzen aquesta nova edició de COS. El programna és molt ampli i el podeu consultar directament a la web del Festival.




Post núm 48 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com

11 d’octubre del 2010

Sisena edició del GUANT, Festival Internacional de Teatre de Titelles de l'Alt Camp 2010


El GUANT vol ser el festival de referència al nostre territori en aquesta art escènica, i ofereix una cartellera, amb molta varietat de formats i tècniques per tal de donar a conèixer el món dels titelles entre la població, projectar la ciutat i també la Comarca.

Aquest esdeveniment combina les propostes de teatre de titelles per a públic familiar i escolar amb representacions específiques per a públic adult, així com obres premiades en altres festivals, estrenes i muntatges experimentals. Trieu i remeneu ja que durant uns deu dies de programació podreu assistir a un gran nombre d'espectacles que es representen tant  a Valls com a altres municipis de la Comarca, de ben segur que hi trobareu quelcom per anar a mirar.

La direcció artística  del GUANT va a càrrec de la Companyia d'Espectacles Pa Sucat.

Per a més informació, cliqueu aquí. també us podeu adreçar al email mailto:emailfestival-guant@pasucat.com o be al móbil d'informació: 666 983 009



Post núm 47 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com

9 d’octubre del 2010

El 9 d'octubre de 2010 John Lennon hagués fet 70 anys

El 9 d'octubre de 1940, a Liverpool, Angleterra va nèixer  John Winston Ono Lennon, més conegut com John Lennon, i hagués fet avui 9 d'octubre 70 anys. John Lennon va ser un músic brillant en molts estils tot i que els més coneguts van ser el pop i el rock. L'any 1957 junt amb Paul McCartney, George Harrison i altres cantants va fundar  la banda The Quarrymen . L'any 1960 aquesta banda va pasar a ser The Beatles, junt amb Paul McCartney, Ringo Starr i George Harrison.

Junt a Paul McCartney va formar una de les associacions de compositors més influents i va escriure algunes de les músiques més boniques i populars de la història del rock and roll.

Amb motiu d'aquesta celebració Youtube ha tunejat el seu logo

La canço Imagine és sens dubte una de les més reproduïdes arreru del món. Precissament Imagine ha estat escollida per Google per a fer el seu Doodle d'homenatge a John Lennon. Amb aquest tema de fons, van sorgint uns dibuixos en negre sobre un fons blanc d'on van apareixen les lletres de Google, per acabar amb el logo complert amb el famós autoretrat de John Lennon.


L'any 1970 es van disoldre definitivament els Beatles i cadascun dels seus membres va continuar la seva carrera en solitari.  I John Lennon juntament amb la seva dona Yoko Ono va iniciar un seguit d'activitats a favor de la Pau així  l'any 1971 es va traslladar a Nova York on la seva critica i repulsa a la Guerra de Vietnam li va comportar molts problemes amb l'administració del aleshores president d'Estats Units Richard Nixon.  El 9 d'octubre de 1975 neix Sean Lennon, el fill de John Lennon i Yoko Ono i el cantant decideix dedicar-se a la criança del seu fill. Fins que l'any 1980 reempren de nou la seva carrera musical. De manera que l'any 1980 John Lennon publica el seu àlbum "Double Fantasy". És tracta d'un àlbum d'estudi i representa dissortadament el darrer treball de John Lennon ja que tres setmanes desprès va ser assassinat. Va ser un exemplar de Double Fantasy on John Lennon va signar el seu darrer autògraf.

Va ser el 8 de desembre de 1980 que John Lennon i Yoko Ono van sortir de casa seva, l'edifici Dakota a Nova York  atès que tenien un seguit de compromisos laborals. Mentre anaven cap el cotxe un gran nombre de fans es va acostar a la parella per tal que John Lennon els hi signès un autògraf, entre aquelles persones hi havia un tal Marc David Chapman. En Chapman li va donar un exemplar de Double Fantasy on John Lennon hi va posar la seva signatura. Aquell mateix dia a la nit sobre les 10:50 quant en John i Yoko tornaven cap a casa seva Chapman va disparar quatre bales per la espatlla a John Lennon. John va morir a resultats d'aquests trets tenia 40 anys.

Aquest darrer disc signat per John Lennon va ser subhastat l'any 2003 i va arribar a la xifra de 525,000 dòlars (uns 385.000 euros) i es va convertir, de moment en el disc més car de l'història.

Dins l'àlbum Double Fantasy hi trobem la cançó "Beautiful Boy" dedicada al seu fill Sean. Nosaltres, amb el permís d'en John Lennon i en el seu honor, la volem dedicar a tots els nostres petits timbalers i timbaleres, ells si que son "beautifuls".


Feliç aniversari John Lennon on sigui que estiguis!!



Post núm 46 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com

7 d’octubre del 2010

Activitat de timbals d'adults

L'activitat de timbals d'adults tindrà lloc els dilluns de 20:15 A 21:15. La conduirà en Titus Prats i es farà a la Biblioteca de l'Escola Santa Anna.

Aquesta activitat està gestionada per l'Associació de Timbals i Bestiari de Castellvell del Camp.

Diumenge 10 d'octubre de 2010 "2a Trobada de cuques de Catalunya a Perafort"

Segons la tradició la bèstia associada a sant Jordi és el Drac,  l’associada a santa Marta és la Tarasca i  l’animal diabòlic associat a santa Margarida és una Cucafera. El nom de Cucafera, tot i que s’ha utilitzat per a designar un tipus d’animal tipus tortuga de coll llarg, és un sinònim de qualsevol bèstia fera, d’animal monstruós que tingui una bona panxa i una bona boca amb què poder devorar a Margarida.  Tot i que a  Catalunya podem trobar representacions d'aquests tres elements, a València durant les celebracions de la festivitat del Corpus,  s'en poden veure una colla.

Doncs be, el proper diumenge 10 d'octubre, a les 10 del mati és durà a terme a Perafort la Trobada de Cuques 2010 on podreu veure algunes de les cuques que hi ha a Catalunya. Les colles convidades son:

* Cucafera de Tarragona (Tarragonès)
* Sexot de San Cugat Sesgarrigues (Alt Penedès)
* Cuca de Castellbisbal (Vallès Occidental)
* Cuca Llarga de Cervera (Segarra)
* Zeuzera Pyrina de El Morell (Tarragonès)
* Cuca Japonesa de Terrassa (Vallès Occidental)
* Cuca del Pi de Puigpelat (Alt Camp)
* Llumeneta de Perafort (Tarragonès)

L'activitat ha estat organitzada pel Centre Joventut de Perafort "La Llumeneta" amb el suport de l'Ajuntament de la vila, l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, la Generalitat de Catalunya-CPCPTC i diverses empreses comercials.

Programa
  • A les 10 del matí, davant de la guarderia Mar Blau, a l'avinguda de Catalunya, de Perafort. 2a TROBADA DE CUQUES DE CATALUNYA. Rebuda de les colles.
  • A les 11 del matí, a l'avinguda de Catalunya, davant la guarderia Mar Blau PLANTADA DE CUQUES .
  • A les 12 del migdia, a l'avinguda de Catalunya.REUNIÓ de caps de colla.
  • A 2/4 d'1 del migdia, des de l'avinguda de Catalunya i pels carrers del poble. CERCAVILA de la 2a Trobada de Cuques amb totes les figures participants.
  • A les 2 del migdia. DINAR de les colles, parlaments i fi de festa de la 2a Trobada Nacional de Cuques.

6 d’octubre del 2010

Exposició d'Art Contemporani d' Artistèri a la Sala Quatre del Museu d’art i història de Reus

A la sala Quatre del  Museu d’art i història de Reus, a la plaça de la Llibertat, 13,  del 8 al 31 d’octubre de 2010 hi haurà una exposició d'Art contemporàni del grup Artistèri.

Com expliquen en la seva pàgina web ARTISTERI és un projecte col·lectiu d’artistes locals i alguns de forans amb estreta relació amb el territori d’aquí. Des de diferents perspectives, actituds i tendències, els seus components s’uneixen en base a l’esperit reflexiu, comunicatiu i transcendent propi dels processos creatius de les seves activitats. Amb un marc conceptual ampli, aquest projecte entén la pintura des de la seducció, amb la voluntat d’entusiasmar a través d’una estreta sensibilitat, un món d’idees, inquietuds i pensaments.
La presentació de l’agrupació d’artistes i als actes d’inauguració de l’exposició col·lectiva,tindrà lloc divendres 8 d’octubre a les 19,00h a la sala Quatre de Reus.

En finalitzar els parlaments i haurà un vernissatge l'exposició romandrà oberta fins al 31 d'octubre.

Entre els artistes que formen part d'Artisteri hi ha la Fina Veciana i la Rosa Virgili, dues professionals excel·lents.

5 d’octubre del 2010

LLiurats els Premis Blocs Catalunya 2010

Divendres 1 d'octubre es van lliurar els premis Blocs Catalunya, en la seva tercera edició. Els Premis Blocs Catalunya son una iniciativa de STIC.CAT.

L'objectiu  d'aquests premis és  promoure la creació i manteniment de blocs en català, així com donar-los a conèixer i premiar-ne els més interessants.

Han sigut 10 els premiats en aquesta la tercera edició dels Premis Blocs Catalunya.

El Tecnocampus Mataró-Maresme ha estat l'escenari de l'acte, presentat pel periodista Martí Gironell.

Els guanyadors, segons la decisió final del jurat, són:
Imatge dels guanyadors 2010


Juntament amb els blocs premiats, STIC.CAT ha concedit el premis especial STIC a tres iniciatives vinculades a twitter i que al llarg d'aquest any han posat de manifest el relleu i la utilitat d'aquest canal. Són l'etiqueta #neucat, proposada per Miquel Pellicer durant la nevada del 8 de març, el projecte d'informació ciutadana sobre la xarxa de Rodalies, Rodalia.info, i el programa Vist i no vist, de Valentí Sanjuan.

Des del nostre bloc volem fer arribar l'enhorabona a tots els guanyadors. A partir d'aquest moment ja s'està preparant la 4a edició dels Premis Blocs Catalunya a veure si estem preparats per a presentar el blog de Timbalers.

NOTA: Informació estreta de la web dels Premis Blocs Catalunya 2010.

4 d’octubre del 2010

Els Timbalers i el Lluert al Facebook

Les xarxes socials cada vegada son més importants en el mon en que vivim i nosaltres no podem ser menys, per tant a partir d'avui estem presents a una de les xarxes socials més conegudes el Facebook.  Pensem que és una bona manera de difondre el que fem ja que la vida dins el facebook és molt "viva".

El nostre facebook és públic i obert a aque tothom hi pugui participar. De totes maneres ens reservem el dret d'eliminar aquell contingut que considerem no adequat.

Des d'aquí podeu accedir al Facebook de Timbalers . Tambè hi podeu accedir des del logo del Facebook que trobareu al bloc.

Amb aquesta nova incorporació els timbalers estem ja presents al Youtube, al Picasa, al Twitter i esperem estar-ho en més llocs.


Post núm 41 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com