19 de maig del 2011

Ja tenim el cartell de la Festa del LLuert!!!

El cap de setmana 4 i 5 de juny tindrà lloc la festa del Lluert. Ja us hem informat de tot aquest projecte que el podeu seguir dins el blog (etiquetes "Festa del lluert" i "Tallers per la festa"), amb l'apartat específic "Tallers per la Festa" i amb la web "la festa del Lluert".

Com  ja sabeu, el Departament de Cultura de la Generalitat va acceptar el projecte que des de l'Associació de Timbals i Bestiari vam presentar per a organitzar una festa al voltant de la figura del Lluert i el Medi Ambient a Castellvell del Camp.  Per aquest motiu vam entrar dins el món de "Tallers per a la Festa".

Tallers per a la Festa és un programa per incentivar les festes ja siguin populars o tradicionals, que està format per un conjunt de tallers i accions participatives on el resultat serà la creació, la recuperació, o l’actualització d’una festa. Els tallers ajuden a configurar i a donar forma a espectacles de carrer -siguin del format que siguin- afavorint la participació veïnal, la cohesió social, i sobretot la recuperació del imaginari col·lectiu. Tallers per a la Festa fa l'acompanyament durant dos anys. En el nostre cas aquest primer any hem fet: 

  • Taller d'escriptura amb l'Aleix Cort com a tallerista amb l'objectiu de crear la LLegenda del lluert
  • Taller d'interpretació amb l'Isaac Morera com a tallerista amb l'obkjectiu de muntar un espectacle al voltant de la Llegenda del Lluert.
  • Taller de vestuari reciclat: per tal de vestir als personatges que participen en el Taller d'interpretació i que durant a terme amb la Llegenda del Lluert, i com hem de ser ecològics el vestuari és reciclat!!

La feina impulsada per nosaltres els timbalers ha anat poc a poc implicant a més gent així les imatges del cartell les ha fet la Magda Mestes una pintora del poble, en l'espectacle, a més dels timbalers, hi participa gent de molts àmbits com ara el diables banyuts i altres persones a títol individual, a la sortida a la natura ens acompanyarà en Màrius Domingo forestal i un grup de nens i nenes del CRAE de la Pastoreta, així com tothom que hi volgui participar, al taller de vestuari el grup de cosidores de l'Associació de Dones Santa Anna està duent a terme un paper molt actiu i el grup de patchwork està el·laborant tambè un Lluert de patchwork,  la Mariona Quadrada, cuinera, està preparant unes galetes delicioses, les "cues de Lluert", la llar d'infant els Eixerits del poble i l'escola Santa Anna tambè tenen al lluert molt present, la Penya barcelonista de Castellvell fa el contacontes de la Llegenda del Lluert i tambè recordem la gran quantitat de persones que col·laboren a títol individual. No podem oblidar de fer una menció a l'Ajuntament tambè està col·laborant.

Per a tots i totes tenim petons i abraçades i, moltes, moltes gràcies sense vosaltres els que esteu ajudant a aquest petit i bonic projecte, res haguès estat possible.Tots ens hem de felicitar per la feina feta.

Ja tenim el cartell de la Festa del Lluert i  el volem compartir-lo amb tots vosaltres, dessitgem que us agradi tant com a nosaltres i que feu un forat a la vostra agenda per a pujar a Castellvell del Camp, el 4 de juny tarda nit i 5 de juny pel matí.









Post núm 112 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com

1 comentari:

Rafa Pérez ha dit...

hola, he de dir que el concepte de tallers per la festa el vaig veure per primera vegada fa tres anys a L'Hospitalet de l'Infant, en aquesta festa els timbalers vam anar convidats a participar, i la veritat és que l'experiència va ser impressionant, grups de gent de diferents associacions totes treballant de forma conjunta i cadascuna desenvolupant una funció, gent de totes les edats. I tot el poble implicat, va ser a més de gratificant molt divertit.
Però a més el segon any vaig comprendre el perquè d'aquesta festa, va acudir molta més gent que el primer any, més periodistes, més turistes, en definitiva més vida per Hospitalet que a la primera edició.
Els organitzadors eren més professionals, i l'ambient de poble era més "agermanat", i vaig veure que aquesta festa seria una festa que perduraria al llarg de molts anys i que serà sens dubte una de les festes més importants de Hospitalet de l'Infant .
Per això m'alegra que al nostre poble es pugui realitzar aquesta festa, espero que pugui durar molts anys més, i que sigui com en el cas de l'Hospitalet de l'Infant una font una font de participació ciutadana, i perquè no dir-ho d'ingressos per a la nostra comunitat