30 de març del 2011

Segueixen les reunions per la Festa del Lluert

La reunió del 23 de març per a preparar la Festa del Lluert, va esatr molt concorreguda i va resultar molt interessant amb la gent del FUSIC, l'Ajuntament de Castellvell del Camp, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, de Timbalers, de l'Escola Santa Anna, de la Llar d'infants Els Eixerits, de la Penya Barcelonista Castellvell del Camp, Cooperativa Agrícola de Castellvell del Camp, dels Diables Banyuts, del grup de joves els Buscalls, del Consell de Cultura i de l'Associació de Dones Santa Anna. En aquesta reunió es concreten diferents aspectes pel que fa a la organització de la Festa.

Vam quedar en una nova reunió el dia 29 de març de 2011 a les 20:00 a Cal Baranxó. Us deixem a sota amb el resum de la reunió i us esperem dimecres per la tarda:




Post núm 89 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com

28 de març del 2011

Actualitzada la pàgina sobre la Llei del Foc del bloc

Hem actualitzat la pàgina "LLei del Foc" del bloc amb un seguit de documentació nova que s'ha publicat.

Esperem que hi trobeu tot allò que ès rellevant en relació amb la LLei del Foc.

Dins la colla tenim a tres companys que ja han fet el curs RGCRE. Properament iniciarem la formació, primer de la resta de portadors i desprès dels timbalers. Us mantindrem  informarem.

Post núm 88 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com

22 de març del 2011

Nova reunió de Tallers per a la Festa per a preparar la Festa del Lluert

Us comuniquem que el dimecres 23 de març a les 20:00 hores a la casa de Cultura de Cal Barantxo hi haurà una nova reunió amb la gent del FUSIC, Ajuntament de Castellvell, entitats de Castellvell i altres persones que volguin venir, per tal d'anar treballant per a la Festa del Lluert que tindrà lloc els propers 4 i 5 de juny de 2011.  Aquesta reunió s'havia d'haver realitzat el 9 de febrer però va ser ajornada

Hi sou tots i totes convidats!!


21 de març del 2011

21 de març Dia Mundial de la Poesia

El dia 21 de març es celebra el Dia Mundial de la poesia. El dia Mundial de la poesia va ser proclamat per la Conferència General de la UNESCO  el mes de novembre de 1999 i es va celebrar per primer cop el 21 de març de 2000.

L'objectiu del dia internacional de la poesia es reconèixer les activitats poétiques que es duen a terme en els diferents països i promoure la poesia com una forma de cultura essencial.

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), a més d’organitzar activitats i lectures a diferents poblacions a través de les seves Aules, també ha creat el bloc Emociona’t amb la poesia!, un espai d’aportacions i experiències poètiques de persones vinculades al CPNL.

Per anar més enllà del dia estricte de celebració i de les accions presencials el 21 de març s’ha habilitat el bloc del Dia Mundial de la Poesia on es poden trobar els textos, opuscles, imatges i vídeos dels actes d’anys anteriors. També és un espai de participació que recull les aportacions d’entitats, col·lectius i persones arrelats al nostre país i que treballen en la promoció de la seva pròpia llengua oferint-los la possibilitat de traduir, precisament al seu idioma, els poemes originals.

Les persones i entitats que vulguin adherir-se a la celebració d’aquest Dia poden fer-ho, també, a través de Twitter afegint el hashtag #dmpoesia als seus tweets.

Us deixem amb el poema de la Marta Pessarrodona que podeu trobar en l'opuscle que s'ha elaborat des del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Poesia Una visió especial

Al principi hi havia la Paraula Sant Joan 1:1
Tal com va dir el prevere de les Mallorques:
guaita l’horitzó de les coses futures.
Enllà de l’Atlàntida, una poeta va predicar
que tamb'e pel passat pot fer-hi via.

Sabem que tot s’hi val si res no és mentida.
En el principi es la paraula i molt mimada.

Un súbdit britànic ens va ensenyar
que podíem envellir als trenta anys:
la reina d’ulls metamorfosats en perles,
en un mes de risc i crueltats variades.

A casa, un dandi ens escrivia l’epitafi:
el fred era ben a prop i un polsim de melanconia.
L’àngel, el del sant poeta, el de la creu,
per sort, ens va assenyalar ja de petites.
Despres, l’hem hagut de venerar, cercar,
per a cadascuna de les seves visites.

Ningú no ens va prevenir de l’alt risc que corríem.
Ningu no ens va avisar que tot i tot canviaria.
És sempre la passió. A la prosa,
encara que florida, hi va l’amor.
És el cim de la piràmide literària i,
envejosos, la vesteixen de parenta captiva.

Llir entre cards de la nostra tradició, del nostre cavaller.
Rosa amb espines que fan brollar, amb sort, sang divina.

Marta Pessarrodona

17 de març del 2011

Projecte Tu ajudes 2011 de Timbalers, anem pujant posicions!!

En relació a les votacions dels projectes "Tu ajudes 2011", poc a poc anem pujant posicions dins el rànquing dels projectes presentats.

Hores d'ara estem a la posició 411 amb 22.355 vots, com podeu veure en la imatge annexa a aquest article. Tot i que aixó és molt canviant a mesura que els clients de Catalunya Caixa van votant.

Esperem aconseguir el màxim nombre de vots per tal de fer realitat el nostre projecte. Moltes gràcies a tots els que ens esteu fent confiança.

També des de la web de l'Ajuntament de Castellvell del camp es fan ressó del nostre projecte. L'objectiu és aconseguir el màxim de difussió per tal que ens puguin votar i d'aquesta manera i aconseguir entre tots posar la "primera pedra" de l'Escola de Música Tradicional de Castellvell del camp.

14 de març del 2011

Hem sortit al diari ARA

En el suplement "Aracriatures" del diari ARA de dissabte 12 de març de 2011, va sortir un article sobre les activitats extraescolars on va fer referència a l'activitat extraescolar de timbals que es fa a l'escola Santa Anna de Castellvell del camp.

L'article signat per Trinitat Gilbert parla sobre algunes de les activitats extraescolars en voga com son: "kumon" ( un sistema que ajuda a les criatures a desenvolupar el càlcul mental i a mecanitzar  operacions matemàtiques), taekwondo, batucada, xinès, patinatge, sardanes i patum, cant coral i  per acabar fera i timbals.

Es una breu ressenya la que fa peró està be. Si no l'heu llegit, la podeu llegir en la imatge que acompanya l'article d'avui . També fa menció dels timbalers i al nostre projecte de muntar una escola de música tradicional a Castellvell del camp, projecte pel que hem demanat el suport del programa Tu ajudes 2011, de la Fundació Caixa de Tarragona de CatalunyaCaixa.

Si us interesa aquest article el podeu llegir sencer, tot seguit:

Us deixem tot seguit amb una imatge de l'actuació dels nens i nenes que fan l'activitat extraescolars de timbals durant el Sant Jordi 2010.





8 de març del 2011

Seguiment del Tu ajudes 2011 de Timbalers, projecte núm 2388

Com podeu veure nosaltres ja hem votat i, vosaltres ja ens votat? Necessitem els vostres vots!!!

Us recordem que el codi del nostre projecte és el 2388 i volem muntar una "Escola de Música Tradicional" a Castellvell del camp.

En aquest moment tenim 9.827 vots i ocupem la posició 365 de 628.

Podeu conèixer en temps real l'evolució de les votacions executades pels clients, tant a les oficines com per Internet clicant aquí.

 Post núm 83 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com

8 de març dia de la dona treballadora

El 8 de març és actualment el Dia Internacional de la Dona Treballadora, i està reconegut per la Organització de les Nacions Unides (ONU).

La instauració d'aquesta data com a Dia Internacional de la Dona és fruit d'un llarg procés. Sovint s'atribueix la celebració de la data a l'incendi ocorregut el 1908 en una fàbrica tèxtil de Nova York. En aquest haurien mort un centenar de treballadores que s'havien declarat en vaga i tancat dins la fàbrica. La realitat, però, és més complexa. Els fets de Nova York serien tres i no un únic incendi: la vaga de treballadores del tèxtil de 1857, l'incendi de la fàbrica Cotton i el de la Triangle Shirtwaist Company el dia 25 de març de 1911. En aquest últim van morir 142 obreres (la majoria immigrants joves) que l'any anterior havien protagonitzat una vaga per demanar millores laborals.

El Doodle del google va avui per les dones

Les primeres celebracions del Dia de la Dona foren, per part de les socialistes nord-americanes el darrer diumenge de febrer de 1908. A Europa l'any 1910 en la II Conferència Internacional de Dones Socialistes Clara Zetkin proposà l'establiment del Dia Internacional de la Dona per tal de promoure el sufragi femení, a més de la pau i la llibertat. Així doncs el 19 de febrer de 1911 les europees celebraren la diada. El Dia Internacional de la Dona queda fixat en la data del 8 de març a partir de la sortida al carrer (en protesta per la manca d'aliments) de les dones russes el 8 de març de 1917.

El sentit de la diada respon a la lluita de les treballadores per tal d'obtenir millores laborals i socials. Al llarg del s.XX el Dia de la Dona s'utilitzà per reivindicar principalment el dret al vot femení. La celebració de la data encara actualment respon al ressorgiment de les reivindicacions feministes dels anys seixanta i setanta, éssent implantada per les Nacions Unides el 1977.

El dia en que hi hagi  igualtat efectiva entre dones i homes, repartiment de les tasques doméstiques i cura dels fills, cobrar el mateix sou, no tenir que demostrar que serveixes per un lloc de feina important pel fet de ser dona,sino que valorin els teus mèrits com fan amb els homes,el dia en que s'aconsegueixi tot això, ja no serà necessari celebrar el dia de la dona treballadora per què ja tindren els mateixos drets i serem considerades iguals que els homes, quant arribi aquest dia és podrà parlar d'igualtat efectiva.

4 de març del 2011

Seguiu les votacions en directe dels projectes del "Tu ajudes 2011"

Podeu seguir en directe, les votacions dels clients de CatalunyaCaixa a Tu Ajudes 2011.

Des de l'1 de març i fins al 30 d'abril,es pot conèixer en temps real l'evolució de les votacions executades pels clients, tant a les oficines com per Internet clicant aquí.



Segons els responsables del programa "Tu ajudes" amb aquesta utilitat volen posar de relleu la voluntat de màxima transparència a la votació per part de la Fundació Caixa Tarragona, així com dotar a les entitats  participants d'un estimul per aconseguir el màxim suport al seu projecte.

En el moment d'escriure aquest article la nostra posició és la 508 de 626 projectes amb un total de 2198 vots.







3 de març del 2011

Finalitza el Taller d'escriptura dels Tallers per a la Festa

Dijous 3 de març ha finalitzat el Taller d'Escriptura per a la creació de la història del Lluert, que haurà de servir de punt de partida per a la Festa del Lluert que tindrà lloc el primer cap de setmana de juny, els dies 4 i 5 de juny de 2011.

Han estat 14 hores de feina conjunta i moltes altres de feina individual dels participants al Taller, però al final s'ha conseguit el repte d'haver consensuat una història que serà l'eix vertebrador de la Festa del Lluert. Però a més a més de la història consensuada n'han sortit moltres altres més.

Amb aquesta història caldrà fer una nova reunió amb totes les parts implicades per tal de treballar en ferm per a la festa del Lluert, queda molta feina i poc temps.

Us deixem amb nova imatges de la darrera sessió que hem afegit a l'àlbum que ja teníem del Picasa.







Post núm 80 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com


2 de març del 2011

Ja podeu votar el projecte Tu Ajudes 2011 de timbalers, és el núm 2388


Aquesta passada mitjanit ha començat la votació del Programa Tu Ajudes 2011. Des d’avui 1 de març  i fins al dia 30 d’abril, els clients de CatalunyaCaixa de la província de Tarragona tenen l’oportunitat de donar el seu suport a qualsevol dels 626 projectes presentats a la convocatòria, entre ells el 2388 dels Timbalers de Castellvell.Per aquest motiu tots els clients de Catalunya Caixa han rebut a casa seva una carta  amb  invitant-los a votar, així com també una Butlleta de Vot.

La votació tambè es pot fer per Internet i aquest any, a diferència d’anteriors convocatòries, ho poden fer tots els nostres clients, independentment de si tenen contractat el servei de banca electrònica (Oficina 24 hores) o no. Només cal que s’identifiquin amb el seu NIF i les quatre darreres xifres de la seva llibreta o targeta de crèdit de CatalunyaCaixa.

Per votar, el primer que ha de fer un client és seleccionar el projecte (o projectes, fins a tres), marcant la casella anomenada “selecciona” que hi ha a la fitxa de cada projecte. Els projectes seleccionats apareixen en un requadre a la part dreta de la pantalla. En acabar la selecció, cal prémer el botó “Confirmar” i, posteriorment, “Votar”. En aquest moment és quan es demana la identificació del client.

Alternativament, també es pot votar a l’oficina. Només cal omplir la Butlleta de vot amb els projectes seleccionats i donar-la a un empleat, qui introduirà immediatament la votació en el sistema de recompte.

 Tots els clients que votin, ja sigui per Internet o a l’oficina, rebran una samarreta dissenyada pel dibuixant i artista Javier Mariscal en exclusiva per al Programa Tu Ajudescom a obsequi.

Us recordem el nostre projecte és el núm 2388 i us demanem si en teniu els vostres vots Tu ajudes per a fer-lo realitat!!

Feu còrrer aquesta informació amb els vostres amics i coneguts, tots els vots son importants. Segons dades de l'any passat ens calen més de 5.000 punts per a poder rebre algun suport econòmica.

Entitat:              ASSOCIACIÓ DE TIMBALS I BESTIARI DE CASTELLVELL DEL CAMP
Adreça postal: Passatge de Ponent, s/n
Localitat:           Castellvell del camp
Codi postal:     43392
Projecte:           Escola de música tradicional de Castellvell del Camp

CODI DE VOTACIÓ: 2388


Post núm 79 * timbalers.castellvelldelcamp@gmail.com